• Broască de trestie masivă, supranumită „Toadzilla”, găsită în Queensland.
  • Cu o greutate de 2,7 kg, broasca ar putea fi cea mai mare înregistrată vreodată.
  • Actualul record mondial Guinness a fost o broască râioasă de 2,65 kg în 1991.

Rangerii sunt uimiți după ce au descoperit un broscoi uriaș de 2,7 kg într-un parc național. Animalul de 25 de centimetri, numit Toadzilla, a fost găsit săptămâna trecută de oficialii Departamentului de Mediu și Știință în timp ce curățau un traseu de drumeție în Parcul Național Conway din nord-vestul statului Queensland. O broască de trestie cântărește 450 de grame, în timp ce Toadzilla era de șase ori mai mare, cu 2,7 kg.

„Părea aproape ca o minge de fotbal cu picioare”, a spus Ranger-ul Kylee Gray. Regimul alimentar al broaștelor de trestie de zahăr include, de obicei, insecte și reptile, dar sunt mâncători oportuniști și vor „mânca orice le intră în gură”. Acest lucru înseamnă că, atunci când o broască de trestie crește, alimentația sa se extinde la mamifere mici, păsări sau chiar la hrana pentru animale de companie, potrivit Ministerului Mediului și Științei.

Gray a găsit broasca monstruoasă chiar lângă picioarele ei când un șarpe negru cu burta roșie, care le traversa calea, a forțat-o să oprească mașina. Am întins mâna și am apucat broasca de trestie și nu mi-a venit să cred cât de mare și de grea era”, a declarat Gray.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Potrivit Guinness World Records, actualul deținător al recordului pentru cea mai mare broască de trestie de zahăr, numită „Prințul”, a fost înregistrat în 1991, având 35 cm lungime și 2,65 kg, scrie Daily Mail.

Nu l-am pus pe Toadzilla pe cântarul certificat… așa că ne tragem șuturi în fund”, a spus Gray. Broaștele de trestie de zahăr pot trăi până la 15 ani în sălbăticie, iar Gray bănuiește că „aceasta a fost prin preajmă pentru mult timp”.

Broasca a fost scoasă din parc de către rangeri pentru a fi eutanasiată și trimisă la Muzeul Queensland din Brisbane, unde va fi cântărită și studiată oficial. Recunoscute de guvernul Commonwealth-ului în 1991 ca fiind o amenințare cheie pentru națiune, broaștele de trestie de zahăr au devastat ecosistemele tropicale din cauza dimensiunilor mari și a toxicității lor extreme.

Au fost introduse în 1935 pentru a elimina gândacii de trestie de zahăr care dăunează culturilor, dar nu au avut succes. În schimb, populația lor a explodat, femelele depunând aproximativ 30.000 de ouă în fiecare sezon de reproducere. Specia concurează cu animalele sălbatice indigene pentru adăpost și hrană, provocând extincții, și, de asemenea, ucide câinii și păsările care încearcă să le mănânce pieile otrăvitoare. „Suntem încântați că am eliminat-o din parcul național”, a declarat doamna Gray.