• Iubitul unui DJ a fost arestat într-un aeroport, după ce cadavrul unei femei a fost găsit dezmembrat într-o valiză.
  • Prietenul american al Valentinei a fost desemnat drept principalul suspect în cazul morții acesteia.
  • Cu câteva zile înainte de moarte, ea s-ar fi mutat cu suspectul într-o casă închiriată și ar fi plănuit să se căsătorească în curând.

Iubitul unui DJ a fost arestat într-un aeroport, după ce cadavrul unei femei a fost găsit dezmembrat într-o valiză. Cadavrul Valentinei Trespalacios a fost descoperit într-o geantă albastră de către o persoană fără adăpost, în timp ce iubitul ei a fost arestat pe un aeroport dintr-o țară vecină.

Potrivit unei investigații preliminare, victima, în vârstă de 23 de ani, a fost strangulată până la moarte și dezmembrată înainte de a fi pusă în valiză și aruncată într-o pubelă cu roți în Bogota, Columbia. Prietenul american al Valentinei a fost desemnat drept principalul suspect în cazul morții acesteia.

Bărbatul, identificat ca fiind John Poulos, în vârstă de 35 de ani, ar fi fugit din țară în Panama, unde a fost arestat în timp ce încerca să se îmbarce la bordul unui zbor spre o altă țară – se pare că spre Istanbul, Turcia. Suspectul, care provine din Texas, SUA, a fost reținut pe 24 ianuarie. El așteaptă să fie extrădat în Columbia pentru a fi acuzat de femicid – o infracțiune specifică în Columbia.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Valentina și John se întâlneau de aproximativ opt luni înainte de presupusa ei crimă din 22 ianuarie. Cuplul s-a cunoscut la un eveniment muzical unde victima cânta ca DJ. Cu câteva zile înainte de moarte, ea s-ar fi mutat cu suspectul într-o casă închiriată și ar fi plănuit să se căsătorească în curând. Poliția națională columbiană a efectuat o percheziție a locuinței, precum și a autoturismului Volkswagen Voyager al suspectului, pe care acesta l-a închiriat după ce a sosit în țară din SUA.

De asemenea, poliția analizează înregistrările CCTV pentru a încerca să identifice cine a aruncat valiza în coșul de gunoi din capitala columbiană. Autoritățile columbiene au confirmat că suspectul a fugit în Panama la doar câteva ore după ce a fost găsit cadavrul. Cu două zile înainte de a muri, Valentina i-a trimis mamei sale, Laura Hidalgo, o înregistrare video în care cuplul asculta muzică într-o mașină, cu John la volan.

Laura a declarat presei locale: Avea intenții bune. Ne-a cunoscut pe noi, pe frații ei, avea intenția de a se căsători, de a-și face o viață aici în Columbia cu ea, de a investi în Columbia. A devenit foarte obsedat de fiica mea și a fost puțin gelos. A avut o ceartă în decembrie cu fiica mea și a fost din gelozie pentru că fiica mea a avut mulți pretendenți pentru că era foarte frumoasă”.

O pagină de LinkedIn, ștearsă recent, spunea că suspectul a fost contractat ca și consilier financiar pentru The Vanguard Group în 2022. Familia victimei a declarat că acesta și-a șters de atunci toate paginile de socializare și a întrerupt orice contact cu ei. Ancheta continuă.