• Sancțiuni mult mai grave pentru englezii care nu respectă cele 14 zile de auto-izolare
  • În jur de 4 milioane de persoane cu venituri mici vor primi 500£ pentru cele 2 săptămâni
  • Când va fi necesar să te izolezi dacă trăiești în Anglia

Cei care refuză să se auto-izoleze când li se cere vor avea de suferit amenzi de până la 10.000£. Legea face parte din planul de urgență pentru a controla al doilea val de Covid-19.

Odată cu numărul infectărilor de coronavirus crescând la valori ultima oară văzute în martie, pe timpul carantinei depline, în jur de 4 milioane de oameni cu venituri mici, care nu pot lucra de acasă, vor fi plătiți pentru a sta acasă cu 500£. Acest venit suplimentar vrea să suplinească venitul potențial pierdut în cele 2 săptămâni recomandate de izolare.

Mulți lideri regionali – inclusiv primarul din Manchester, Andy Burnham, și oficiali de sănătate publică, au ajuns la concluzia că acest suport financiar este necesar, deoarece populația cu venituri mici nu își poate permite să se izoleze. Acest lucru a dus la răspândirea accentuată a virusului în zonele defavorizate din nordul Angliei, relatează The Guardian.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

“Oamenii care vor alege să ignore regulile vor avea de-a face cu amenzi semnificative”, a spus Boris Johnson, ministrul Regatului Unit.

Începând cu 28 septembrie, populația va fi forțată de lege să se izoleze dacă au fost testați pozitiv sau dacă au fost contactați de sistemul de urmărire cum că au fost în contact cu persoane infectate. Amenzile vor începe de la 1.000£ și pot ajunge până la 10.000£.

“În timp ce majoritatea oamenilor fac tot ce le stă în putință pentru a respecta regulile, nu vreau o situație în care populația să simtă că nu sunt capabili din punct de vedere financiar să se auto-izoleze”, a adăugat Boris Johnson.

Noile măsuri au fost anunțate în timp ce este clar că al doilea val de Covid-19 se răspândește rapid din nordul Angliei, iar rata infecțiilor crește îngrijorător în Londra.