• Cercetătorii spanioli au lansat ipoteza că oamenii preistorici îşi fierbeau mâncarea
  • Izvoare termale au fost descoperite în apropierea aşezărilor din Africa
  • Temperatura apei depăşea 80 de grade Celsius

Te-ai întrebat oare cum mâncau oamenii înainte de a învăţa să facă focul? Răspunsul ar putea veni de la o echipă de cercetători spanioli.

Ei au analizat rămăşiţele strămoşilor noştri de acum 1,8 milioane de ani din defileul Olduvai din Tanzania. Ipoteza lor e că oamenii fierbeau mâncarea în izvoarele termale din acea zonă. Cercetarea a arătat că izvoarele aveau temperaturi de 80 de grade celsius, ideale pentru fiert diverse rădăcini şi chiar carnea animalelor vânate.

E foarte posibil ca strămoşii noştri să fi descoperit procedeul accidental, după ce animale sălbatice au căzut în izvoarele fierbinţi.

Recomandări

CHINA VREA XI DIN RUSIA
FICO SE OPUNE UE
RUSIA NU VREA PACE
CE ȘTII DE RUSALII?
CE FACI DE RUSALII?
CE VEZI DE ZIUA OCEANELOR?

Mike Wenzlawe şi-a propus să testeze ipoteza în Valley of Desolation din insula Dominica, un loc unde izvoarele termale ating 85 de grade Celsius.

Mike Wenzlawe, TheTravelingCanadian: „Primul meu ou în apa clocotindă din Valley of Desolation. E incredibil. E gătit perfect. Mulţumesc“.