• Proteină naturală de combatere a COVIDULUI descoperită în mod natural.
  • Proteina apare după ce COVID intră în organism.
  • Se atașează apoi de virus pentru a lupta împotriva răspândirii acestuia.

O proteină din plămâni care blochează COVID și formează o barieră naturală împotriva virusului a fost descoperită de oamenii de știință de la Universitatea din Sydney. Proteina naturală, LRRC15, acționează prin atașarea la virus ca un Velcro, împiedicând particulele de COVID să se lege de celulele mai vulnerabile și reducând astfel șansele de infectare.

Descoperirea uimitoare ar putea explica, în sfârșit, de ce unii oameni suferă de boli grave din cauza virusului, sau chiar decesul, în timp ce alții nu se îmbolnăvesc niciodată sau par a nu prezenta simptome. Nu se știe că LRRC15 este prezent la om până când virusul nu intră în organism, dar apare după infectare. Proteina ajută la activarea răspunsului organismului la COVID, iar echipa din spatele incredibilei descoperiri speră că aceasta va oferi o cale promițătoare pentru dezvoltarea de noi medicamente pentru combaterea virusului.

Cercetătorii cred că pacienții care au murit din cauza COVID-19 nu au produs suficient de multă proteină sau au produs-o prea târziu pentru a face diferența. Această teorie este susținută de un studiu separat din Londra care a examinat probe de sânge pentru LRRC15. Acel studiu a constatat că proteina era mai mică în sângele pacienților cu covid sever în comparație cu pacienții care aveau covid cu formă ușoară.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Autorii au declarat că acum dezvoltă două strategii împotriva COVID folosind LRRC15. Ei spun că strategiile ar putea funcționa pentru mai multe variante. Unul va viza nasul ca tratament preventiv, iar altul va viza plămânii pentru cazurile grave. Profesorul Greg Neely, care a condus studiul, a declarat că echipa sa a fost una dintre cele trei la nivel internațional care au descoperit în mod independent interacțiunea acestei proteine specifice cu COVID-19.

Celelalte echipe au fost de la Universitatea Oxford din Marea Britanie și de la universitățile Yale și Brown din SUA. „Pentru mine, ca imunolog, faptul că există acest receptor imunitar natural despre care nu știam, care ne căptușește plămânii și care blochează și controlează virusul, este extrem de interesant”, a declarat profesorul Neely.

Cercetătorul postdoctoral și coautor al studiului, Dr. Lipin Loo, a declarat că proteina LRRC15 era mult mai prezentă în plămânii persoanelor cu SARS-Cov-2 decât în cei care nu aveau această boală, sugerând că aceasta ajută deja la protejarea oamenilor împotriva COVID-19.

„Când colorăm plămânii din țesutul sănătos, nu vedem prea mult LRRC15, dar apoi în plămânii COVID-19, vedem mult mai multă proteină”, a spus Dr. Loo. „Credem că această proteină nou identificată ar putea face parte din răspunsul natural al organismului nostru la combaterea infecției, creând o barieră care separă fizic virusul de celulele noastre pulmonare cele mai sensibile la COVID-19”.

Echipa speră că descoperirea lor va ajuta la dezvoltarea de noi medicamente antivirale și antifibrotice pentru a trata COVID-19, precum și alte virusuri în care apare fibroza pulmonară. Aceștia au descoperit că LRRC15 este, de asemenea, exprimat în celulele fibroblaste, celulele care controlează fibroza pulmonară, o boală care provoacă deteriorarea și cicatrizarea țesutului pulmonar.

COVID-19 poate duce la fibroză pulmonară și se speră că descoperirea uimitoare poate ajuta la lupta împotriva COVIDULUI lung. „Acum putem folosi acest nou receptor pentru a proiecta medicamente cu acțiune largă care pot bloca infecția virală sau chiar suprima fibroza pulmonară”, a declarat Neely. În prezent nu există tratamente bune pentru fibroza pulmonară, a spus el.

Dr. Lipin Loo, un cercetător postdoctoral care a participat la studiu, a declarat că LRRC15 acționează un pic ca un velcro molecular, în sensul că se lipește de vârful virusului și apoi îl îndepărtează de tipurile de celule țintă.

„Credem că această proteină nou identificată ar putea face parte din răspunsul natural al organismului nostru la combaterea infecției, creând o barieră care separă fizic virusul de celulele noastre pulmonare cele mai sensibile la COVID-19”, a spus el.

LRRC15 este prezentă în multe locuri din organism, cum ar fi plămânii, pielea, limba, fibroblastele, placenta și ganglionii limfatici. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că plămânii umani se luminează cu LRRC15 după infectarea cu COVID. Profesorul Stuart Turville, virusolog la Institutul Kirby din cadrul Universității din New South Wales, a lăudat studiul.

El a declarat pentru The Guardian: „Echipa lui Greg Neely este strălucită în ceea ce numim genomică funcțională. Aceasta este abilitatea de a trezi sau de a opri mii de proteine în același timp, iar atunci când analizăm noi viruși, acest lucru este foarte important. Înțelegerea acestor căi este importantă, deoarece ne permite să punem frână unui virus, astfel încât alte ramuri ale sistemului nostru imunitar să poată recupera și răspunde. În unele cazuri, aceste frâne pot fi atât de eficiente, încât virusul poate să nu mai prindă niciodată avânt. Într-adevăr, acesta ar putea fi unul dintre mulții factori care ar putea crește capacitatea oamenilor de a fi protejați din timp împotriva virusului”.

Descoperirea vine în contextul în care milioane de australieni au fost anunțați că își pot sufla mânecile pentru un al cincilea vaccin COVID-19 în termen de două săptămâni, în urma unei reveniri din partea consilierului național de imunizare.

Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare și-a actualizat sfatul pentru a recomanda tuturor celor în vârstă de 18 ani care nu au fost infectați cu Covid sau nu au fost vaccinați în ultimele șase luni să facă un nou vaccin de rapel. Cea de-a cincea injecție va fi disponibilă pe scară largă începând cu 20 februarie. Anterior, aceasta era disponibilă doar pentru australienii cu imunitate severă.