- Matematica de la Bacalaureat a testat logică matematică, rigoare și claritate în redactare.
- Subiectele au cerut nu doar calcule corecte, ci și raționamente clare și bine explicate.
- Proba a fost percepută de elevi drept „abordabilă, dar cu capcane la funcții!
A doua zi de Bacalaureat s-a încheiat și cu proba la Matematică pentru elevii de la profilul real. Subiectele au inclus exerciții pe numere complexe, matrice, integrale.
Advertisment
Polinomul de grad 3 a fost o cerință. Ce capcane ascunde un astfel de exercițiu la Bacalaureat?
Cătălin Ciupală, profesor de matematică: „Acest tip de exercițiu nu prezintă absolut deloc capcane. Un elev care este silitor, a învățat serios, nu are niciun fel de probleme în a rezolva acest exercițiu. Acest tip de probleme se dădea acum ceva timp la treapta a doua.
Pe viitor, cei care vor da proba la matematică trebuie să fie serioși. Asta este una dintre menirile școlii, să creeze oameni serioși, să-și vadă de treabă, să învețe constant. Și cu siguranță vor lua note foarte bune dacă deplinesc aceste condiții. La cât de ușoare sunt subiectele, nu trebuie să înveți extraordinar de mult. Trebuie să fii serios”.
Recomandări
Citește și
- Donald Trump a anunțat finalizarea unui acord comercial cu Xi Jinping. Acesta include accesul SUA la pământuri rare și magneți chinezești
- Jeremy Allen White a fost numit oficial ambasador al casei de modă Louis Vuitton
- Avocații lui R. Kelly cer eliberarea lui urgentă în detenție la domiciliu. Echipa acuză oficialii de conspirație pentru a-l ucide