• Nu există o oră standard de culcare pentru toată lumea, deoarece fiecare are ritmuri diferite.
  • Dr. Andrew Huberman de la Universitatea Stanford a dezvăluit care ar putea fi cel mai bun moment pentru a dormi.
  • Tiparele de somn sunt controlate de ciclul circadian, ceasul natural al organismului.

Este normal ca în societățile occidentale să avem un deficit de somn. Timpul liber și munca se intersectează și ne lasă puțin timp pentru odihnă, iar uneori, oricât de devreme am merge la culcare, nu reușim să adormim.

Ceea ce este esențial este faptul că nu există o oră standard de culcare pentru toată lumea, deoarece fiecare are ritmuri diferite. Dar există un factor care ne poate da cheia pentru a ști la ce oră să dăm stingerea. Dr. Andrew Huberman de la Universitatea Stanford a dezvăluit care ar putea fi cel mai bun moment pentru a dormi, informează The Sun.

„Scăderea ta de energie de după-amiază (fie ea ușoară sau severă) se produce la ora 14:30, 15:00? Notează-ți-o pentru câteva zile”, a scris medicul pe Twitter. „Presupunând că nu există schimbări majore în somnul tău de noapte sau că mănânci un prânz deosebit de mare, ora ideală de culcare este probabil să fie la șase-șapte ore după acea cădere”, adaugă el.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Tiparele de somn sunt controlate de ciclul circadian, ceasul natural al organismului. Termenul se referă la schimbările fiziologice care au loc pentru a vă face să vă simțiți mai alert sau mai somnoros. De exemplu, dimineața, corpul dumneavoastră eliberează hormoni care vă trezesc ca răspuns la lumina soarelui.

Dar, pe măsură ce ziua avansează, începe să elibereze alte substanțe chimice care vă pot face să vă simțiți obosit, cunoscută sub numele de depresie postprandială.

Huberman crede că, cheia pentru a ști când să te culci poate fi găsită prin monitorizarea momentului în care apare această scădere, deoarece oferă o indicație despre cât de departe te afli în ciclul somn-veghe. Așadar, dacă începeți să vă simțiți obosit în jurul orei 15.00, ar trebui să încercați să adormiți între orele 21.00 și 22.00, conform teoriei sale.