• Rusia a acuzat marți SUA și aliații săi că pregătesc o provocare cu agenți chimici toxici în Ucraina.
  • Generalul-locotenent Igor Kirilov, a declarat că pregătirile pentru provocare „avansează cu viteză maximă”.
  • El a adăugat că un lot de substanțe chimice a sosit cu trenul pe data de 10 la Kramatorsk în 16 cutii metalice.

Rusia a acuzat marți SUA și aliații săi că pregătesc o provocare cu agenți chimici toxici în Ucraina și a dat asigurări că un transport de substanțe a ajuns pe 10 la Kramatorsk, principalul bastion ucrainean din regiunea Donețk, anexată de Moscova pe 30 septembrie.

Comandantul trupelor de apărare radiologică, chimică și biologică ale forțelor armate ruse, generalul-locotenent Igor Kirilov, a declarat că pregătirile pentru provocare „avansează cu viteză maximă”, într-o apariție în presă difuzată de postul de televiziune de stat rus Rossia 24.

Potrivit armatei, pe 22, fostul ambasador al SUA în Rusia John Sullivan a declarat într-o conferință că trupele rusești plănuiesc să folosească arme chimice în zona operațiunii militare speciale”, așa cum își numește Moscova campania militară din Ucraina.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Evaluăm aceste informații ca fiind scopul Statelor Unite și al complicilor lor de a efectua o provocare cu agenți chimici toxici în Ucraina”, a declarat Kirilov. El a adăugat că un lot de substanțe chimice a sosit cu trenul pe data de 10 la Kramatorsk în 16 cutii metalice, dintre care jumătate erau marcate cu literele BZ și două linii roșii.

Kirilov a explicat că această denumire indică faptul că acest agent chimic, a cărui utilizare este interzisă, provoacă psihoză acută, pierderea orientării, halucinații și tulburări de memorie”. El a precizat că, în plus, se intenționează să fie livrat Ucrainei un lot mare de mijloace de apărare individuală, care include, printre altele, 600.000 de fiole de antidot împotriva compușilor organofosforici.

Faptul livrării simultane a substanțelor chimice toxice și a mijloacelor de protecție împotriva acestora arată o încercare de a realiza o mare provocare în utilizarea armei chimice psihotrope BZ”, a subliniat generalul rus.