- Japonia a descoperit că are cu 7.000 de insule mai mult decât credea până acum.
- GSI a declarat că descoperirea s-a datorat progreselor în tehnologia de topografie și detaliilor hărților folosite.
- Deși nu există un consens internațional în ceea ce privește numărarea insulelor, GSI a declarat că a folosit același criteriu ca și în cazul sondajului din 1987.
Progresele în cartografierea digitală au dus la descoperirea de către autorități a 14.125 de insule pe teritoriul Japoniei – cu 7.300 mai multe decât cele detectate inițial într-un raport al Gărzii de Coastă din 1987. Un raport din 1987 al Gărzii de Coastă a Japoniei spunea că țara era compusă oficial dintr-un total de 6.852 de insule.
Advertisment
Cu toate acestea, o cartografiere digitală recentă realizată de Autoritatea pentru Informații Geospațiale (GSI) spune că pe teritoriul japonez există de fapt 14.125 de insule, cu aproape 7.300 mai multe decât se credea inițial. Deși există mai multe insule individuale, noua descoperire nu indică nici o schimbare în ceea ce privește posesia teritorială globală a Japoniei.
GSI a declarat că descoperirea s-a datorat progreselor în tehnologia de topografie și detaliilor hărților folosite. Deși nu există un consens internațional în ceea ce privește numărarea insulelor, GSI a declarat că a folosit același criteriu ca și în cazul sondajului din 1987, care a presupus numărarea tuturor maselor naturale de uscat care măsurau cel puțin 100 în circumferință. Insulele Japoniei au fost în mod repetat în centrul unor dispute teritoriale.
Recomandări
Insulele Kuril de sud, pe care Japonia le numește Teritoriile nordice, se află în prezent sub controlul Rusiei, dar sunt revendicate de Tokyo – o dispută care datează de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când au fost confiscate de trupele sovietice.
Japonia revendică, de asemenea, Insulele Senkaku din Marea Chinei de Est, care sunt nelocuite, dar se află sub controlul Tokyo, dar China a contestat în mod repetat această revendicare. Una dintre insule a devenit casa unui pensionar timp de mai bine de 30 de ani, după ce acesta s-a luptat să facă față civilizației. Masafumi Nagasaki, în vârstă de 86 de ani, și-a lăsat familia și prietenii în urmă pentru a trăi pe insula pustie timp de 29 de ani, dar a fost forțat să se întoarcă la civilizație în 2018 de către guvernul japonez.
Acum, i s-a permis să se întoarcă la casa sa de pe insula Sotobanari, din Insulele Yaeyama, după ce timpul petrecut în lumea reală l-a lăsat neliniștit și nefericit. Iar Masafumi se simte din nou liber, după ce a renunțat la hainele sale pentru a trăi fericit pe insula tropicală.
Alvaro Cerezo, în vârstă de 41 de ani, un explorator spaniol, l-a găsit pe Masafumi în timp ce căuta insule îndepărtate, iar mai târziu a luptat pentru dreptul său de a se întoarce cu autoritățile japoneze.
„Se luptase atât de mult în civilizație, încât atunci când am reușit în cele din urmă să îl mutăm înapoi a fost uimitor”, a declarat Cerezo. „Am avut întâlniri timp de aproximativ trei săptămâni cu medicii săi și cu autoritățile locale, iar în cele din urmă au fost de acord să ne lase să îl luăm înapoi. Evident, erau împotriva faptului de a-l lăsa să moară pe insulă. De îndată ce i-am spus planul, a sărit de bucurie și a izbucnit în lacrimi de recunoștință.”
„Fața i s-a luminat ca a unui copil emoționat când a aflat că se va întoarce. În timpul călătoriei, privea adesea în sus, zâmbind spre cer și mulțumea vieții cu mâinile încrucișate. De îndată ce am aterizat pe insulă, a început să aplaude și să sărbătorească.”
Cerezo l-a descoperit pentru prima dată pe Masafumi atunci când explora regiunea în căutare de insule pustii pentru compania sa, Docastaway, care abandonează turiști curajoși pe insule pustii îndepărtate pentru a supraviețui complet singuri timp de zile sau săptămâni întregi.
Partenerii noștri