• NHTSA din SUA a anunțat că a deschis o investigație asupra a 120.000 de vehicule după ce au fost raportate căderi de la volan în timpul condusului.
  • Autoritatea americană de reglementare în domeniul siguranței auto a declarat că volanele din ambele vehicule din anul model 2023, care aveau un kilometraj redus, s-au desprins complet.
  • Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din Statele Unite a anunțat miercuri că deschide o investigație preliminară asupra a 120.000 de vehicule Tesla Model Y, după ce au fost raportate două cazuri de cădere a volanului în timpul condusului, relatează Reuters.

Autoritatea americană de reglementare în domeniul siguranței auto a declarat că volanele din ambele vehicule din anul model 2023, care aveau un kilometraj redus, s-au desprins complet. Vehiculele au fost livrate proprietarilor cărora le lipsea șurubul de fixare care atașează volanul de coloana de direcție.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 3,3% în tranzacțiile de dimineață, la 181,77 dolari pe acțiune.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Agenția a deschis o investigație preliminară pentru a evalua „domeniul de aplicare, frecvența și procesele de fabricație asociate cu această afecțiune” .

Investigația este un prim pas înainte ca NHTSA să ceară o rechemare în service. Agenția a declarat că a primit o plângere de la un părinte care cumpărase un nou Model Y cu cinci zile înainte și care se afla pe o autostradă în statul în  New Jersey, pe 29 ianuarie, „și dintr-o dată volanul” a căzut.

Tesla nu comentează

Șoferul a mai spus că a fost norocos că nu era nicio mașină în spate și a putut să opresc fără se producă vreun accident.

NHTSA a postat un link către un tweet ca parte a plângerii depuse. Tweetul a primit mai mult de 2,4 milioane de vizualizări.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

NHTSA a declarat că „ambele vehicule au primit o reparație care a necesitat îndepărtarea și reinstalarea volanului” .

Agenția a spus că o „potrivire prin frecare a menținut conexiunea dintre volan și canelurile coloanei în timpul funcționării până la separare. Separarea bruscă a avut loc atunci când forța exercitată asupra volanului a depășit rezistența ajustajului cu fricțiune în timp ce vehiculele erau în mișcare” .