• Cara Delevingne a vorbit deschis despre lupta ei cu abuzul de substanțe, despre cum a intrat la dezintoxicare și a urmat un program în 12 pași pentru a o depăși.
  • Tânăra de 30 de ani a spus că a plâns alături de prietenii ei după ce și-a dat seama că are nevoie de ajutor.
  • Ea a vorbit despre călătoria ei de recuperare, care a inclus un program în 12 pași.

Actrița-model Cara Delevingne a vorbit deschis despre lupta ei cu abuzul de substanțe, despre cum a intrat la dezintoxicare și a urmat un program în 12 pași pentru a o depăși. Într-un interviu pentru coperta ediției din aprilie a revistei Vogue, Cara a împărtășit că fotografiile virale de paparazzi de anul trecut au fost un semnal de alarmă pentru ea. Uneori ai nevoie de o verificare a realității, așa că, într-un fel, acele fotografii au fost ceva pentru care trebuie să fim recunoscători”, a declarat actrița din Suicide Squad pentru publicație.

Tânăra de 30 de ani a spus că a plâns alături de prietenii ei după ce și-a dat seama că are nevoie de ajutor. Din septembrie, aveam nevoie doar de sprijin. Aveam nevoie să încep să întind mâna. Iar vechii mei prieteni pe care îi cunosc de când aveam 13 ani, au venit cu toții și am început să plângem. S-au uitat la mine și mi-au spus: Meriți o șansă de a avea bucurie”.”

Vorbind despre călătoria ei de recuperare, care a inclus un program în 12 pași, ea a împărtășit: Oamenii vor ca povestea mea să fie o emisiune specială de după școală în care să spun doar: Oh, uite, am fost dependentă, iar acum sunt trează și asta e tot”. Și nu este atât de simplu ca asta. Nu se întâmplă peste noapte…. Desigur, vreau ca lucrurile să fie instantanee – cred că această generație, în special, vrem ca lucrurile să se întâmple rapid – dar a trebuit să sap mai adânc.”

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Ea a adăugat: Înainte, am fost mereu în căutarea unei soluții rapide de vindecare, mergând la o retragere de o săptămână sau la un curs pentru traume, să zicem, și asta m-a ajutat pentru o clipă, dar nu a ajuns niciodată la esență, la lucrurile profunde. De data aceasta mi-am dat seama că tratamentul în 12 pași a fost cel mai bun lucru și a fost vorba de a nu-mi fi rușine de asta. Comunitatea a făcut o diferență uriașă. Opusul dependenței este o conexiune, iar eu am găsit-o cu adevărat în 12 pași.”

Ce este un program în 12 pași?

Abordarea în 12 pași pentru terapia abuzului de droguri este un program structurat conceput pentru a-i ajuta pe oameni să depășească dependența de substanțe și să mențină sobrietatea pe termen lung. Vorbind cu indianexpress.com, Ulhas Gondhali, lector la Jindal Institute of Behavioural Sciences, care predă un curs specializat pe tema Abuzul de droguri ilicite și implicațiile” în cadrul institutului, a declarat: Conceptul în 12 pași a fost dezvoltat de Alcoolicii Anonimi (AA) în 1938 și a fost adoptat ulterior de multe alte organizații de tratare a dependenței”.

Atunci când fondatorul Bill Wilson a pus pe hârtie gândurile care s-au format în urma experienței și viziunii sale asupra alcoolismului, a scris despre beneficiile bune pe care le aveau persoanele care se luptau cu alcoolismul atunci când își împărtășeau poveștile unii cu alții”, a spus Gondhali.

Mai jos sunt cei 12 pași originali ai Cărții Mari, așa cum au fost dați de AA și împărtășiți de Gondhali:

  • Recunoașterea propriei neputințe în fața dependenței
  • Credința într-o putere superioară (indiferent de forma pe care o poate lua aceasta).
  • Alegerea de a delega autoritatea unei puteri superioare
  • Efectuarea unui inventar personal
  • Recunoașterea greșelii față de o autoritate superioară, față de sine și față de o altă persoană
  • A fi dispus să permită puterii superioare să repare orice defecte din caracterul propriu
  • Cerând puterii superioare să elimine astfel de defecte
  • Crearea unei liste a greșelilor comise împotriva altora și disponibilitatea de a le repara
  • Contactarea persoanelor care au fost rănite, cu excepția cazului în care acest lucru ar pune în pericol persoana respectivă
  • Continuarea efectuării unui inventar personal și recunoașterea greșelilor
  • Utilizarea rugăciunii și a meditației pentru a obține iluminarea și a se conecta cu o putere superioară
  • Aducerea mesajului celor 12 Pași către persoanele aflate în nevoie