• Rudel Obreja a avut funcția de Președinte al Federației Române de Box până în noiembrie 2012.
  • El a obținut șapte titluri de Campion Național al României.
  • Rudel Obreja și-a început cariera sportivă la București în anul 1977 în cadrul clubului sportiv Dinamo.

Fostul vicecampion european Rudel Obreja a murit. El a fost condamnat în Gala Bute, la fel ca Elena Udrea. Obreja a fost căsătorit până în 2006 cu Antoanela Obreja, cu care are o fată, Leyla Denisa Obreja. Din 2010, el forma un cuplu cu Antonia Obreja, cu care are doi băieți: Rudelis Obreja și Antonis Obreja. El a primit cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, dar a ieșit din închisoare pentru a se trata de o boală incurabilă.

Atunci, instanța a admis cererea de suspendare a executării pedepsei pentru a putea beneficia de tratament oncologic de specialitate. După ce au analizat actele depuse, judecătorii au constatat că există o contradicție între ceea ce cere Rudel Obreja și ceea ce cere avocatul lui.

Rudel Obreja a avut funcția de Președinte al Federației Române de Box până în noiembrie 2012, demisionând în urma insistențelor forului internațional AIBA. El și-a început cariera sportivă la București în anul 1977 în cadrul clubului sportiv Dinamo. Prima sa competiție la care a participat a fost cea pe care a și câstigat-o la Cupa 16 februarie 1980.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

De asemenea, Rudel Obreja a obținut șapte titluri de Campion Național al României, titlul de Vicecampion European la Atena în 1989 și a medaliei de bronz la Campionatele Mondiale de la Moscova din 1989.

În calitate de președinte al Federației Române de Box, el a intrat în conflict cu AIBA, care a decis în septembrie 2011 dezafilierea forului român pentru nerespectarea termenilor suspendării sale de 11 ani, pentru că a permis sportivilor să boxeze fără căști de protecție în finalele Cupei României și pentru că ar fi încercat să ascundă acest lucru prin falsificarea unor documente.