• Un judecător spaniol a obligat un bărbat să îi plătească fostei sale soții 215.000 de dolari pentru 25 de ani de muncă în gospodărie.
  • Ivana Moral a obținut sentința după ce a susținut că a fost împovărată de treburi pentru cuplu în cei 25 de ani de căsnicie.
  • Fosta soție a susținut că dedicarea ei exclusivă pentru casă și familie” a lăsat-o în imposibilitatea de a-și urma propriile oportunități de carieră.

Un judecător spaniol a obligat un bărbat să îi plătească fostei sale soții 215.000 de dolari pentru 25 de ani de muncă în gospodărie de care ea s-a ocupat exclusiv” în timp ce formau un cuplu.

Ivana Moral a obținut sentința după ce a susținut că a fost împovărată de treburi pentru cuplu în cei 25 de ani de căsnicie, potrivit unui raport al WSB, care citează ziarul de limbă spaniolă El Pais.

Instanța a dispus ca fostul soț al lui Moral să facă plăți lunare de 528 de dolari către fosta soție, sumă care a fost stabilită prin calcularea salariului minim profesional lunar pentru menajere în perioada în care cuplul a fost căsătorit.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Moral a declarat în fața instanței că a fost, de asemenea, responsabilă pentru creșterea celor două fiice ale cuplului și a avut grijă de soțul ei în timpul căsătoriei lor, dar totuși a reușit să curețe o casă pe care a descris-o ca fiind „întotdeauna impecabilă”.

Fosta soție a susținut că „dedicarea ei exclusivă pentru casă și familie” a lăsat-o în imposibilitatea de a-și urma propriile oportunități de carieră, în timp ce fostul soț a reușit să construiască o afacere de succes în domeniul gimnasticii și „a acumulat și și-a mărit exponențial bunurile”.

Moral a susținut, de asemenea, că cei 25 de ani de căsătorie cu fostul ei soț au lăsat-o să se simtă „amenințată din punct de vedere economic, lipsită de valoare și dependentă”.