• O judecătoare de la Tribunalul Districtual din Santa Fe, Mary Marlow Sommer, a prezidat vineri audierea în format virtual a lui Dave Halls.
  • Dave Halls, în calitatea lui de prim asistent de regie, era responsabil, pentru siguranţa pe platoul în care era filmat ,,Rust” .
  • Halls este singurul membru al distribuției și al echipei de filmare – inclusiv Alec Baldwin, care a tras cu arma – care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Un judecător din Santa Fe a acceptat un acord privind o înţelegere judiciară, ce ar putea să aducă prima condamnare în procesul intentat pentru uciderea prin împuşcare, în 2021, a directoarei Halyna Hutchins în timpul filmărilor din New Mexico pentru ,,Rust” , scrie Reuters.

Dave Halls, primul asistent al regizorului filmului ,,Rust” , a acceptat să nu conteste acuzaţiile formulate de procurorii americani împotriva sa pentru utilizarea cu neglijenţă a unei arme mortale în cazul uciderii accidentale a Halynei Hutchins.

O judecătoare de la Tribunalul Districtual din Santa Fe, Mary Marlow Sommer, a prezidat vineri audierea în format virtual a lui Dave Halls. Ea l-a condamnat pe managerul de platou la şase luni de libertate condiţionată, o amendă de 500 de dolari, 24 de ore de muncă în folosul comunităţii şi un curs în siguranţa armelor de foc.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Halyna Hutchins a fost omorâtă după ce actorul Alec Baldwin a tras cu un pistol cu muniţie reală în timpul repetiţiilor pentru o scenă. Dave Halls, în calitatea lui de prim asistent de regie, era responsabil, potrivit procurorilor, pentru siguranţa pe platoul în care era filmat ,,Rust” .

Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzaţia penală de omor involuntar. Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă cu siguranţa armelor de foc şi instruirea actorilor, va pleda în mod similar, potrivit avocatului ei. Alec Baldwin şi Hannah Gutierrez-Reed sunt doar celelalte două persoane care au fost puse sub acuzare de procuratură în cadrul acestui proces.

Dave Hall a declarat în faţa poliţiştilor că ar fi trebuit să verifice cu mai multă atenţie pentru a se asigura că muniţia introdusă de Gutierrez-Reed în pistolul folosit de Alec Baldwin consta doar în gloanţe oarbe.

Citește și:

Noi detalii în cazul actorului Alec Baldwin. Cine a adus cartușele reale pe platoul de filmare

Starul porno Stormy Daniels îl ironizează pe „micuțul” Trump

Cum a obţinut o studentă anularea unei amenzi de parcare cu ajutorul ChatGPT