• Actorul Alec Baldwin a tras glonțul care a ucis-o pe Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.
  • Gutierrez-Reed a spus că a încărcat glonțul care a ucis-o pe Hutchins dintr-una dintre cele două cutii de carton albe cu cartușe false.
  • Documentele de taxare l-au făcut pe Gutierrez-Reed responsabil pentru „permiterea muniției reale pe platou”.

Directorul de film Halyna Hutchins a fost ucisă pe platoul de filmare din New Mexico al filmului „Rust” în 2021, după ce muniție reală a fost amestecată cu cartușe false. Actorul Alec Baldwin a tras glonțul care a ucis-o pe Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza, scrie Reuters.

Baldwin a spus că nu este responsabil pentru moartea lui Hutchins și a pledat nevinovat pentru o acuzație de omor involuntar în februarie.

Rundele live de pe platourile de filmare

Rundele live nu sunt permise pe platourile de filmare. În schimb, pistoalele sunt încărcate cu cartușe false inerte care arată ca muniție reală sau blanc care scot un sunet exploziv atunci când sunt trase sau sunt lăsate descărcate.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Gutierrez-Reed a spus că a adus pe platou două cutii cu manechine, precum și manechine încărcate în curele pentru arme dintr-o producție anterioară de film la care a lucrat, „The Old Way”. Într-un interviu la poliție din 9 noiembrie 2021, Gutierrez-Reed a spus că a încărcat glonțul care a ucis-o pe Hutchins dintr-una dintre cele două cutii de carton albe cu cartușe false.

Cine a adus cele două cutii cu cartușe false

În mărturia din 7 decembrie către biroul de siguranță a lucrătorilor din New Mexico, Gutierrez-Reed a spus că furnizorul de elemente de recuzită Seth Kenney i-a furnizat cartușele false pe care le-a folosit pentru „The Old Way”. Ea a spus că apoi a adus acele cartușe, în cutii și curele pentru arme, pe platoul „Rust”, când Baldwin le-a folosit pentru filmări.

În ianuarie 2022, ea l-a dat în judecată pe Kenney, spunând că muniția pe care a folosit-o a fost denaturată drept cartușe false. Kenney a negat că rundele live de pe platou provin de la compania lui. El nu a fost pus sub acuzare în dosar.

Cum ar putea fi rezolvat cazul

Documentele de taxare l-au făcut pe Gutierrez-Reed responsabil pentru „permiterea muniției reale pe platou”, dar nu pentru aducerea lor la producție. Odată ce cazul ajunge în judecată, echipele de apărare pentru Gutierrez-Reed și Baldwin sunt de așteptat să îi discute pe procurori din cauza incapacității lor de a explica sursa rundelor live.

Fără dovezi, Gutierrez-Reed și Baldwin știau despre posibila lor prezență pe platoul de filmare, dar ar putea fi dificil pentru procurori să demonstreze că au manifestat un nivel de neglijență în moartea lui Hutchins, spun experții juridici.

Citește și: