• Castelul Bran are pierderi de 90% din cauza pandemiei.
  • Jumătate dintre angajați au fost concediați.
  • La Castelul Bran nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu COVID-19.

Scapi de cozi dacă îl vizitezi în această perioadă. În 2018, Castelul Bran a fost vizitat de peste un milion de turiști. Avea vânzări de aproape 7 milioane de euro, în urmă cu doi ani. Acum, are pierderi de 90% din cauza pandemiei. Și un angajat din doi a fost concediat.

Turiștii străini, principalii vizitatori și consumatori de povești cu Dracula, nu au mai ajuns anul acesta în zonă. Dacă vrei să te bucuri de loc e indicat să mergi acum să admiri Castelul Bran, pentru că nu mai stai la cozi uriașe.

„S-a investit major în respectarea normelor de igienă”

Din cauza situației economice a fost nevoie să decurgem la disponibilizări. Jumătate dintre colegii noștri au trebuit să ne părăsească. S-au închis două magazine, restaurantul Castelului. Scăderile au fost drastice, funcționăm la 10% din capacitate atât ca vizitatori, cât și venituri. Pentru iarna asta mizăm pentru expoziția de la etajul 4, care sperăm să aducă vizitatori. Suntem o zonă liberă de COVID. În 7 luni nu am avut nicio infecție pentru că s-a investit major în respectarea normelor de igienă, explică Cristiana Pavel, ghid la Castelul Bran.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI

Înainte de pandemie, în primele două luni din an, numărul vizitatorilor a crescut cu 30% față de anul trecut. Apoi, locul a stat închis 2 luni și jumătate.

Am venit să vizităm, am fost și în Balcic. Știm istoria, am citit despre regina Maria și am venit să îi vedem dormitorul, mărturisește o turistă.

Castelul Bran, finalizat în 1388 a fost denumit inițial Turciu, în română. Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din țară și a atras, acum doi ani, 1 milion de vizitatori. Profitul a fost de 3,4 milioane de euro. Din 1 octombrie, doar 67 de angajați vor mai rămâne la castel, din 115.