- Castelul Bran are pierderi de 90% din cauza pandemiei.
- Jumătate dintre angajați au fost concediați.
- La Castelul Bran nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu COVID-19.
Scapi de cozi dacă îl vizitezi în această perioadă. În 2018, Castelul Bran a fost vizitat de peste un milion de turiști. Avea vânzări de aproape 7 milioane de euro, în urmă cu doi ani. Acum, are pierderi de 90% din cauza pandemiei. Și un angajat din doi a fost concediat.
Advertisment
Turiștii străini, principalii vizitatori și consumatori de povești cu Dracula, nu au mai ajuns anul acesta în zonă. Dacă vrei să te bucuri de loc e indicat să mergi acum să admiri Castelul Bran, pentru că nu mai stai la cozi uriașe.
„S-a investit major în respectarea normelor de igienă”
Din cauza situației economice a fost nevoie să decurgem la disponibilizări. Jumătate dintre colegii noștri au trebuit să ne părăsească. S-au închis două magazine, restaurantul Castelului. Scăderile au fost drastice, funcționăm la 10% din capacitate atât ca vizitatori, cât și venituri. Pentru iarna asta mizăm pentru expoziția de la etajul 4, care sperăm să aducă vizitatori. Suntem o zonă liberă de COVID. În 7 luni nu am avut nicio infecție pentru că s-a investit major în respectarea normelor de igienă, explică Cristiana Pavel, ghid la Castelul Bran.
Recomandări
Înainte de pandemie, în primele două luni din an, numărul vizitatorilor a crescut cu 30% față de anul trecut. Apoi, locul a stat închis 2 luni și jumătate.
Am venit să vizităm, am fost și în Balcic. Știm istoria, am citit despre regina Maria și am venit să îi vedem dormitorul, mărturisește o turistă.
Castelul Bran, finalizat în 1388 a fost denumit inițial Turciu, în română. Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din țară și a atras, acum doi ani, 1 milion de vizitatori. Profitul a fost de 3,4 milioane de euro. Din 1 octombrie, doar 67 de angajați vor mai rămâne la castel, din 115.
Partenerii noștri