• Economia Coreei de Sud scade cu doar 0.8% în 2020, conform OECD.
  • Coreea de Sud a combinat tehnologia cu testarea și a impus o distanțare socială agresivă la începutul pandemiei.
  • Dale Fisher, oficial OMS: Nicio altă țară nu s-a descurcat la fel de bine în gestionarea pandemiei precum Coreea de Sud.

Coreea de Sud pare că a descifrat secretul gestionării pandemiei de coronavirus și a găsit soluția. Aceasta este destul de flexibilă și poate fi implementată cu ușurință și de alte țări, relatează Wall Street Journal.

Din aprilie, țara are aproximativ 77 cazuri noi zilnice. De ceva timp, Coreea de Sud a reușit să domolească creșterea numărului de cazuri.

Raportat la populație, cifrele din Coreea de Sud ar fi echivalentul a 480 cazuri zilnice în Statele Unite, unde, în aceeași perioadă, au fost înregistrate aproximativ 38.000 cazuri.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În total, numărul deceselor de COVID-19 în Statele Unite a depășit 200.000.

Coreea de Sud a prevenit răspândirea virusului mai bine decât oricare altă țară bogată, în perioada de debut a pandemiei. A fost de două ori mai eficientă decât Statele Unite și Regatul Unit, conform unui raport realizat de rețeaua de cercetare afiliată Organizației Națiunilor Unite.

Se estimează ca economia Coreei de Sud să intre în declin cu doar 0.8% anul acesta, conform Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Cum a gestionat Coreea de Sud pandemia de coronavirus

Cheia succesului Coreei de Sud în gestionarea pandemiei constă în îmbinarea tehnologiei cu testările, controlul centralizat și comunicarea, alături de o teamă constantă de eșec.

Din momentul izbucnirii cazurilor de COVID-19, Coreea de Sud a aprobat kiturile de testare la domiciliu, trimițându-le cetățenilor alerte text despre zonele predispuse la formarea unor focare de coronavirus.

Tratamentul gratuit, respectarea măsurilor din proprie inițiativă a oamenilor, izolarea tuturor celor confirmați sau chiar și a celor cu simptome ușoare, grija Guvernului pentru cetățeni: toate par să fi clădit acest succes al țării în gestionarea pandemiei.

Afacerile din Coreea de Sud au rămas deschise, menținând economia pe linia de plutire

Coreea de Sud nu a implementat carantina, restaurantele și afacerile au rămas deschise, menținând astfel economia pe linia de plutire.

Dale Fisher, oficial OMS, a declarat că nicio altă țară nu s-a descurcat la fel de bine în gestionarea pandemiei precum Coreea de Sud. Ideea nu este să vrei cu orice preț să scapi de virus, ci să găsești modalități de a-ți continua viața în ciuda lui.

În Coreea de Sud, vârful pandemiei s-a dovedit a fi pe data 27 august. La început, s-a adoptat strategia de ,,distanțare socială agresivă”, care a durat 2 săptămâni. Ulterior, toți sud-coreenii s-au putut întoarce la școală, sală și pe stadioane.

De ce a reușit Coreea de Sud să facă față pandemiei de coronavirus

În 2015, Coreea de Sud învăța cea mai dureroasă lecție despre organizare: a încercat să facă față, fără succes, unei epidemii din Orientul Mijlociu. Pe atunci, o altă tulpină a coronavirusului a declanșat o epidemie care a ucis 38 de oameni și a cauzat 138 de infectări.

Singura cale prin care un Guvern se poate pregăti de o pandemie sau epidemie este să treacă prin această situație, a spus Oh Myoung-don, liderul Comisiei Clinice Centrale pentru Controlul Bolilor Emergente.

În 2015, Guvernul din Coreea de Sud a ratat victoria în lupta cu sindromul respirator din cauza comunicării slabe. În plus, nu aveau un plan de combatere a epidemiei bine pus la punct.

Acum, după 5 ani, Coreea de Sud se laudă cu cea mai bună situație în contextul pandemiei. Este bine pregătită, iar economia nu suferă foarte mult.