• Venețienii ies în stradă pentru taxa de intrare impusă turiștilor.
  • Locuitorii din Veneția spun că orașul o să aibă o imagine negativă.
  • Problema venețienilor este prețul mare la locuințe.
  • Peste 5.000 de turiști și-au luat bilet pentru Ziua Eliberării.

Localnicii din Veneția continuă protestele față de turismul agresiv de la ei din oraș. Venețienii nu sunt mulțumiți nici de noua decizie – cea de 5 euro pentru turiștii străini – care le face o imagine negativă. Locuințele costă foarte mult și cazările sunt din ce în ce mai solicitate.

Turiștii își rezervă biletul din timp- pentru azi 5.500 de persoane și-au luat biletele online pentru sărbătoarea națională a Italiei – de pe 2 iunie. Astfel, bugetul Veneției a crescut cu 27.000 de euro. Dacă nu-ți plătești taxa de intrare, riști să iei o amendă cuprinsă între 50 și 300 de euro.

Autoritățile din Veneția au fost acuzate că au transformat faimosul oraș lagunar într-un „parc tematic”, deoarece intră în vigoare o taxă de intrare mult discutată pentru călătorii de o zi. Mai multe comitete și asociații de rezidenți au planificat proteste pentru joi, argumentând că taxa nu va face nimic pentru a rezolva problema.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Consiliul local din Veneția a precizat că 5.500 de persoane și-au rezervat un bilet pentru data de 25 aprilie, sărbătoare națională în Italia, aducând 27.500 de euro la bugetul orașului în prima zi. Cei prinși în oraș fără bilet riscă amenzi între 50 și 300 de euro.

„Pentru început, 5 euro nu vor descuraja oamenii. Dar călătorii de o zi nu sunt problema; lucruri precum lipsa de locuințe la prețuri accesibile sunt… Ceea ce avem nevoie sunt politici care să-i ajute pe rezidenți, de exemplu, să creeze reguli care să limiteze lucruri precum Airbnb.” – Federica Toninello, care conduce ASC

Filiala locală a Arci, o asociație de drepturi culturale și sociale, a declarat că va distribui joi „pașapoarte simbolice” turiștilor, ca o modalitate de a evidenția „legitimitatea constituțională îndoielnică” a măsurii în ceea ce privește restrângerea liberei circulații.

Citește și