• Twitter a devenit cea mai reclamată platformă din Australia.
  • Una din trei plângeri privind ura online în Australia se referă la platforma deținută de Musk.
  • Twitter riscă amenzi de 476.000 de dolari pe zi după depășirea termenului limită.

Autoritatea australiană de supraveghere a siguranței pe internet a acordat Twitter 28 de zile pentru a elimina toxicitatea și ura” de pe platforma sa, amenințând că va amenda compania dacă nu se conformează, scrie Al Jazeera.

Twitter a devenit cea mai reclamată platformă din Australia de când Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și un autoproclamat absolutist al libertății de exprimare”, a preluat anul trecut controlul asupra acesteia.

Ulterior, firma a ridicat interdicțiile pentru un număr de 62.000 de conturi, inclusiv cele legate de persoane care promovau o retorică nazistă, iar comisarul pentru securitate electronică, Julie Inman Grant, a declarat că platforma este acum responsabilă pentru una din trei plângeri privind ura online în Australia, deși are mult mai puțini utilizatori decât TikTok, Facebook sau Instagram.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Inman Grant, care a lucrat cândva pentru Twitter, a dat companiei 28 de zile pentru a demonstra că este serioasă în privința rezolvării problemei sau riscă amenzi de 476.000 de dolari pentru fiecare zi în care nu respectă termenul limită.

Se pare că Twitter a lăsat baltă abordarea problemei urii”, a declarat Inman Grant, care a lucrat în domeniul securității cibernetice în cadrul companiei după 17 ani la Microsoft.

Avem nevoie de responsabilitate din partea acestor platforme și de acțiuni pentru a-și proteja utilizatorii, iar responsabilitatea nu poate exista fără transparență”, a mai spus ea.

Musk a concediat peste 80% din forța de muncă la nivel global, inclusiv mulți dintre moderatorii de conținut responsabili de eradicarea abuzurilor, de când a preluat controlul companiei în octombrie 2022.

Însă noul director general al companiei, Linda Yaccarino, pare să adopte o abordare diferită, afirmând săptămâna trecută că viziunea sa pentru Twitter este de a face din acesta cea mai precisă sursă de informații în timp real din lume și o piață globală pentru comunicare”.

Citește și: