- După SUA, cele mai afectate de Covid sunt India și Brazilia
- Până în acest moment, în Europa sunt înregistrate 3.3 milioane de cazuri de COVID 19
- România înregistrează 127.000 de îmbolnăviri
În Spania sunt cele mai multe – aproape 800 de mii. Urmează Franța și Marea Britanie cu jumătate de milion de cazuri. România e și ea în top cu 127 de mii de îmbolnăviri.
Advertisment
Spania, Franța și Marea Britanie sunt în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID la suta de mii de locuitori. Dar Malta prezintă cel mai mare număr de decese. Suedia a raportat ieri un nou record: 750 de cazuri. Finlanda a trecut de pragul de 10 mii de infectati iar Germania are peste 2.600 de cazuri noi. În timp ce Italia prezintă un bilanț record de 2500 de îmbolnăviri.
Situația din Spaniaâ nu este deloc bună. Doar în ultima săptămână au fost depistate aproape 800 de focare noi. E adevărat că majoritatea sunt destul de mici cu maximum 10 persoane infectate. Ieri au fost raportate 9.400 de cazuri, dintre care 35 s-au înregistrat doar în regiunea Madrid. În această zonă este și cea mai mare presiune asupra sistemului sanitar. Cel puțin 42% din secțiile ATI sunt pline la Madrid iar în restul Spaniei proporția este undeva la 18%, potrivit Guvernului.
Recomandări
Pentru a lupta cu pandemia, statele europene înăsprească restricțiile de la o zi la alta și în consecință se anulează și mută activități. Cum este de pildă maratonul de la Atena, care era programat pentru 7-8 noiembrie. Între timp, Parisul ar putea trece la stadiul de alertă maximă de luni. Finlanda recomandă portul măștii și pregătește noi restricții, iar în Spania este carantină pe orașe, care afectează în special zona Capitalei și orașele apropiate.
Madridul va intra în carantină în această seară. Madrilenii sunt destul de responsabili de faptul că trec printr o situație dificilă și le cer politicienilor să nu se mai certe. Cei care suferă acum de izolarea pe cartiere au ieșit din nou la proteste și au cerut demisia guvernului regional.
Partenerii noștri