• Armata le-a prezentat autorităților locale situația de securitate de la granița României.
  • Autoritățile locale au atribuții referitoare la pregătirea populației și economiei pentru apărare.
  • MApN are obligația să-i pregătească pe prefecți, președinți Consilii Județene și primari.

Armata a făcut ședință cu autoritățile locale din Brăila, Constanța, Galați și Tulcea, în urma atacurilor tot mai dese ale Rusiei la granița noastră, conform Ministerului Apărării.

„Statul Major al Apărării a organizat marţi, 26 septembrie, în sistem videoconferinţă, o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi şi Tulcea. Activitatea a urmărit optimizarea coordonării interinstituţionale în contextul situaţiei de securitate determinată de evoluţia agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”, a transmis Ministerul Apărării.

Florin Jipa: Armata a informat autoritățile locale

Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării și Securității, spune că: Autoritățile locale au fost informate despre situația de securitate, s-a vorbit și despre coordonarea privind comunicare publică în cazul în care vor apărea atacuri noi.”

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Totuși nu știm dacă s-a stabilit ceva concretpentru protecția românilor de la graniță deși ei s-au arătat speriați de evenimente, mai ales că în urmă cu două zile nu a funcționat nici sistemul RO-Alert”, a adăugat Florin Jipa.

„Nu știm nici dacă s-a dat oridinul pentru distrugerea dronelor rusești deoarce aici trebuie transmis un mesaj public puternic și n-am văzut din partea președintelui și nici a premierului acest mesaj”, a încheiat Florin Jipa.

Citește și: