• Plahotniuc, acuzat că a participat la cel mai mare furt bancar din Republica Moldova, este şi cetăţean român, dar are o altă identitate
  • Peste 1 miliard de dolari au dispărut în 2014 din băncile moldovenești
  • Finul lui Plahotniuc: Nu cunosc nimic despre soarta domnului Plahotniuc
  • Finul lui Plahotniuc: Ne sunăm rar și ne întrebăm chestiuni legate de familie


Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc, acuzat că a participat la cel mai mare furt din istoria Republicii Moldova, un miliard de dolari, umblă liber prin lume.

Plahotniuc este dat în căutare internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare. Din America, acesta ar fi ajuns în Turcia, după un popas în România. Plahotniuc are şi cetăţenie română.

În documentele oficiale ale României apare cu numele de Vlad Ulnici. Ieri, la Bucureşti, a fost finul lui Vlad Plahotniuc. E vorba de Adrian Candu, şeful partidului „Pro-Moldova”, afiliat, apropo, cu partidul lui Ponta.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Candu a zis că vorbeşte din când în când cu naşul său la telefon, dar nu l-a întrebat niciodată unde se ascunde.

„Nu cunosc nimic de soarta domnului Plahotniuc și deplasările dumnealui. Am discutat probabil cu mai mult de o lună sau două luni cu dumnealui și niciodată nu am discutat despre prezența sau despre acțiunile sau călătoriile dumnealui.

Este treaba dumnealui și e ce ar trebui să-l intereseze pe dumnealui. În momentul în care a plecat de la Chișinău în anul 2019 și a plecat din politică, inclusiv cedând și funcțiile de conducere a PDM, a plecat din viața politică, a plecat din Republica Moldova, nu se mai implică în viața politică și în general tot ceea ce ține chestiunile interne din Republica Moldova, din momentul acela cred că e mai puțin relevant unde este și ce face. Are viaţa sa, familie, afaceri. Ne sunăm foarte rar și ne întrebăm poate chestiuni legate de familie, ce mai faceți, cum mai sunteți și atât”, spune Adrian Candu, politician, finul lui Vlad Plahotniuc.

Oligahul moldovean Plahotniuc este căutat și de ruşi. Este pus sub acuzare în două dosare: pentru implicare în spălătoria rusească de bani, ar fi vorba de peste 37 de miliarde de dolari, şi pentru contrabandă cu droguri. Plahotniuc a lăsat puterea în 2019, după alegerile parlamentare. A fugit imediat din ţară. Presa de la Chişinău speculează că Plahotniuc încearcă acum să obţină azil politic în Emiratele Arabe Unite, unde și-ar ține banii.