- CFR a totalizat în 2022 întârzieri de mai bine de 8,2 ani.
- Este perioada în care Starlink a ajuns de la prototip la rețea în spațiu.
- Egiptul și-a pus pe picioare infrastructura noii capitale administrative din 2015.
Ai aflat probabil că mersul trenurilor s-a transformat în România într-o adevărată mașină a timpului. Pe parcursul anului trecut, întârzierile trenurilor de călători au însumat 4.326.618 de minute. Asta înseamnă 3004 zile, adică 8,2 ani.
Advertisment
Două mandate prezidențiale în tren
Căile Ferate Române continuă astfel o tendință alarmantă. În 2020 întârzierile au totalizat 2.560.489 de minute (4,8 ani), iar în 2021, totalul întârzierilor urca deja la 3.487.509 min (6,6 ani).
Acum tu poți să alegi dacă ai petrecut în tren cei șapte ani de acasă și cele două mandate la care avea dreptul președintele României până în secolul XXI, poate având în vedere tendințele CFR s-a trecut la mandatul de cinci ani ca să-i mai rămână doi ani să stea și în concediu după întârzieri
Recomandări
8 ani în care ai fi schimbat lumea
Dacă ne mutăm atenția la nivel internațional, de opt ani au avut nevoie oficialii din Barcelona pentru strânge fonduri ca să înceapă construcția catedralei lui Gaudi. E adevărat că faimoasa catedrală catalană este încă în construcție, dar în ultimii opt ani, cam cei în care ai fi stat tu în tren dacă ai fi prins toate întârzierile CFR din 2022, a început construcția ultimelor turnuri, cele ale evengheliștilor, al Fecioarei Maria și al lui Iisus. Și perioada aceasta a inclus acolo și oprirea lucrărilor în 2020 din cauza pandemiei.
În alt colț al lumii, Egiptul a avut nevoie tot de 8 ani de la prezentarea proiectului pentru un nou oraș până a aprins primele lumini în Noua capitală administrativă.
Nici în spațiu lucrurile nu decurg mai lent, dacă vrei, rețeaua Starlink parcurgând în ultimii 8 ani tot drumul de la primele prototipuri ale sateliților, la 4,828 de sateliți lansați în 96 de misiuni din care 3.903 sunt operaționali. Ca să nu te las cu sentimentul pierderii timpului îți ofer și un exemplu în care timpul trecut ar fi fost mai bine să fi fost petrecut în tren. În 8 ani Putin a transformat Rusia din vecin al Ucrainei în agresor și paria al lumii internaționale, așa că s-ar putea să fi fost mai bine pentru președintele Federației Ruse să călătorească folosind trenurile companiei publice de transport feroviar din România.
Citește și:
- LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 29. SUA își reafirmă opoziția față de o încetare a focului în Gaza/Antony Blinken face o nou apel la o „pauză umanitară”
- LIVE UPDATE. Ziua 620 de război. Declarația lui Zelenski, la întâlnirea cu Ursula von der Leyen: Conflictul dintre Israel și Hamas „distrage atenția” de la războiul dintre Ucraina și Rusia
- Ce se întâmplă cu alegerile prezidențiale de anul viitor din Ucraina? Volodimir Zelenski „cântărește avantajele și dezavantajele”
Partenerii noștri