• Vinul bun e recunoscut după echilibrul în plan vizual, olfactiv și gustativ
  • Degustarea vinului se face în mod conștient, fiind atent la toate detaliile
  • În definitiv, repetiția e mama învățăturii

A bea vin poate oricine, a-l degusta este o artă – spun cunoscătorii. Papilele gustative trebuie antrenate la fel cum sunt antrenați mușchii sportivilor!

Pentru a-ţi da seama de nuanţele unui vin, trebuie să experiementezi. Și mai trebuie ca papilele tale gustative să fi trecut prin multe arome.

Tiberiu Onuţu este viticultor la a cincea generaţie. E pasionat de vinul românesc, scrie chiar şi o carte despre istoria soiurilor. A gustat şi degustat sute de vinuri.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

TIBERIU ONUŢU, organizator concurs vin spumant: ,,Ne uităm întâi la culoare. Are o culoare foarte frumoasă. Este foarte transparent. Este un galben verzui. În plan vizual, în plan olfactiv, în plan gustativ, dacă aceşti trei factori ajung la un echilibru, putem spune că avem în faţă un vin foarte bun. Trecem la etapa următoare, la miros. Are nişte note uşoare de vanilie, de unt. Când dăm aşa, facem să se dezvolte aromele. Vinul ar trebui plimbat prin toată cavitatea bucală, astfel încât să simţim în toate zonele şi cu toate papilele”