- Vehiculele din cadrul World Solar Challenge sunt împărțite în trei clase: Challenger, Cruiser și Adventure.
- Primul loc la clasa Challenger a fost ocupat de Innoptus Infinite din Belgia, cu o viteză medie totală de aproximativ 88 de km pe oră.
- În acest an, 31 de mașini alimentate cu energie solară au părăsit linia de start: 23 în clasa Challenger și opt în clasa Cruiser.
Bridgestone World Solar Challenge, care are loc o dată la doi ani, aduce la un loc echipe de tineri ingineri într-o cursă de 3.000 de kilometri prin Australia.
Advertisment
O dată la doi ani, echipe de ingineri din întreaga lume își pun față în față noile vehicule electrice alimentate cu energie solară pentru a găsi designului optim pentru un vehicul alimentat cu energie solară.
Competiția din acest an a avut loc în Australia. Vehiculele solare concurente au avut la dispoziție 5 kW/oră de energie stocată, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din necesarul pentru parcurgerea distanței de aproximativ 1.860 de mile. Restul de 90% trebuia să provină doar de la soare sau din energia vehiculului însuși: la fel cum unele mașini folosesc energia de la frânare pentru a reîncărca bateria.
Recomandări
Vehiculele din cadrul World Solar Challenge sunt împărțite în trei clase: Challenger, Cruiser și Adventure.
Primul loc la clasa Challenger a fost ocupat de Innoptus Infinite din Belgia, cu o viteză medie totală de aproximativ 88 de km pe oră.
Citește și
- Inteligența Artificială poate sparge acum parolele. La ce metodă s-au gândit cercetătorii britanici
- Crește mortalitatea în rândul femeilor tinere din SUA. Care sunt cauzele
- VIDEO. Sezonul 3 din „Bridgerton” revine cu noi răsturnări de situație. Când vor avea premiera noile episoade
Partenerii noștri