• Generația feminină milenială din SUA și-a văzut bunăstarea în declin, o premieră în vremurile moderne, conform Population Reference Bureau (PRB).
  • Ratele de crimă, mortalitate maternă și sinucidere au crescut toate pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani.
  • Deși statutul economic s-a îmbunătățit, acest factor nu a oprit inversarea bruscă a ratei de viață și siguranța în scădere a tinerelor femei.

Timp de decenii, tinerele femei din SUA au trecut prin progrese semnificative în ceea ce privește sănătatea și siguranța lor, dar acest impuls s-a inversat brusc. Raportul din 30 noiembrie, publicat de PRB, cu sediul la Washington DC, care a studiat bunăstarea femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani din fiecare generație de americani, a constatat că femeile născute între 1981 și 1999 – clasificate pe scară largă ca mileniale – au văzut prima scădere reală a bunăstării.

„Femeile de astăzi au mai multe șanse să moară în intervalul vârstei 20 – 30 decât în orice alt moment din ultimele trei generații”, se spune în raport.

Mortalitatea maternă, sinuciderile și omuciderile cresc

Rata mortalității a crescut în paralel cu o creștere uimitoare a ratei mortalității materne în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, cu 30,4 decese din cauza complicațiilor sarcinii din 100.000 de nașteri, se arată în raport.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Acest lucru este comparat cu 21 de decese la 100.000 de nașteri pentru generațiile precedente- sau femeile care s-au născut în timpul și înainte de cel de-al Doilea Război Mondial – și 7,5 pentru baby boomers și 9,2 pentru Generația X, când aveau vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani.

Raportul a recunoscut că o parte din creșterea s-ar putea datora unei mai bune colectări a datelor din ultimii ani. Dar a remarcat, de asemenea, că, după ce toate statele americane au implementat un nou sistem de date în 2019, decesele de sarcină au continuat să crească brusc.

Femeile mileniale sunt, de asemenea, primele din secolul trecut care au înregistrat rate de sinucidere în creștere, cu 7 sinucideri la 100.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, mai comunică raportul.

Citește și