• Spitalul Colentina ar putea redeveni curând unitate medicală destinată exclusiv pacienţilor cu Covid
  • Pacienţii care se tratează aici au stat la coadă de dimineaţă pentru a-şi face tratamentele
  • Oamenii sunt nemulţumiţi şi nu ştiu unde să caute soluţii pentru afecţiunile pe care le au
  • Inspectorii DSP au vizitat astăzi spitalul pentru a decide dacă îl pot lăsa în sistem mixt
  • Înainte de pandemie, la Colentina se tratau 20.000 de pacienţi lunar

Spitalul Colentina a fost luat azi cu asalt de bolnavi. Panicați că se transformă iar în spital covid, pacienții s-au înghesuit la tratamente și investigații.

Marea problemă este că unii dintre pacienți găsesc DOAR aici anumite terapii. E și cazul Ioanei. Problema ei de piele se tratează doar la Spitalul Colentina.

Emilia nici măcar nu mai poate spera că-şi va putea opera soţul cu cancer la medicul urolog Victor Cauni, care îl are în grijă: „La dermatologie, că mi-au ieşit nişte egzeme, şi mi-au spus…pe pandemia asta. Am fost şi în altă parte, mi-au dat trimiterea şi nu mi-au dat nici măcar un diagnostic.“

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Emilia, soţia unui pacient: „De cât timp se tratează aici? De trei ani, şi dl. Dr. Cauni mereu l-a rezolvat, fără să fie nevoit să poarte sondă, acum e purtător de sondă pentru că nu i se rezolvă problemele, aşa cum i se rezolvă în Colentina“.

Inspectorii DSP Bucureşti vor decide împreună cu managerul dacă transformă unitatea în spital destinat exclusiv pacienţilor cu Covid, sau dacă îl lasă totuşi cu circuite mixte, astfel încât să poată avea acces la tratament şi ceilalţi pacienţi.

Medicul urolog Victor Cauni spune că se pot găsi soluţii de mijloc.

Dr. Victor Cauni, medic primar urolog la Sp. Colentina: „Să lucrăm şi pe pacienţi Covid, şi pe pacienţi non Covid, aşa e în toată Europa. Şi noi putem intra într-o zonă de malpraxis, îngrijind pacienţi în altă patologie decât am fost pregătiţi şi pentru care suntem acoperiţi de poliţa de asigurare. În 5 luni am avut doar 10 intervenţii chirurgicale pentru pacienţi Covid, înainte de pandemie aveam cam 400-500 de intervenţii chirurgicale pe lună“.

Specialistul mai spune că blocarea spitalului în activitate exclusiv Covid pune în pericol şi pregătirea rezidenţilor. Aici sunt multe clinici universitare destinate acestui lucru.