• Hackerii au testat baza de date a Camerei Deputaților și DNSC.
  • Copii ale buletinelor ce aparțin aleșilor au ajuns pe dark web.
  • Hackerii cer o răscumpărare de 30.000 de euro ca să șteargă datele.

Atât de bine este protejată cibernetic România, încât după ce în weekend hackerii au intrat ca-n brânză în baza de date a Camerei Deputaților, aseară hackerii au atacat și site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică. Datele din buletinul lui Marcel Ciolacu au ajuns pe Dark Web, iar hackerii au cerut și răscumpărare pentru a le șterge.

Ce ar putea face hackerii cu o copie a buletinului lui Ciolacu?

Ciolacu s-a prezentat ca o victimă pentru ca i-a fost furată o copie electronică a buletinului, în condițiile în care se știe că datele unui buletin ale unui politician care a făcut donații în campaia electorală se regăsesc la liber în Monitorul Oficial. Nu este niciun mare secret cu această tentativă de șantaj. Datele din buletin, inclusiv CNP-ul, sunt publicate în Monitorul Oficial, ca a tuturor parlamentarilor.


A fost o ocazie pentru Ciolacu să arate că este un lider atacat.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
TELEGRAM SAU SIGNAL?
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
DJOKOVIC PIERDE RITMUL
500.000 DE ELEVI DAU EVALUĂRI NAȚIONALE


Au apărut glume: Ce ar putea face hackerii cu buletinul lui Ciolacu? Să-și cumpere electrocasnice, să se înscrie la facultate..

Au apărut glume în presă astăzi că hackerii au avut totuși un „big fail” pentru că n-au găsit diploma de BAC a lui Marcel Ciolacu, mai trebuie căutată.

Ciolacu spune că-și va schimba buletinul; datele vor apărea din nou.

Citește și