• O delegație a Fondului Monetar Internațional ajunge astăzi în România pentru a analiza evoluțiile economice şi financiare recente.
  • FMI a mai fost la București în toamna lui 2023 și a punctat atunci că nu s-a discutat problema unui împrumut.
  • Răzvan Botea: „Astăzi ar urma să se publice execuția bugetară.

O delegație a Fondului Monetar Internațional ajunge astăzi în România pentru a analiza evoluțiile economice şi financiare recente şi va actualiza perspectivele macroeconomice, conform unei informări a instituției. FMI a mai fost la București în toamna lui 2023 și a punctat atunci că nu s-a discutat problema unui împrumut.

Răzvan Botea, editor ZF:

„Ce știm până acum este că Guvernul a încheiat cu un deficit bugetar de 5,68% din PIB. Informația a venit vineri din surse pentru Aleph News. Astăzi ar urma să se publice execuția bugetară, să vedem exact unde încasările au mers în grafic și unde cheltuielile nu au fost au fost mai mari decât cele așteptate”, spune Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

„Cel mai probabil, Fondul Monetar Internațional se va uita la aceste chestiuni pentru a putea să facă prognoză actualizată pentru cum vor fi cheltuielile și veniturile la bugetul de stat în 2023. De asemenea, mai mult ca sigur va face niște recomandări.Unele taxe din România sunt la un nivel mult mai mic decât chiar decât media europeană și de fapt, chiar decât țările din jurul României”, a explicat Răzvan Botea, la Aleph News.

Citește și