• NY Post a publicat un articol despre afacerile lui Hunter Biden și Ucraina
  • Email-urile lui Hunter Biden arată că Joe Biden știa de afacerile fiului său
  • Facebook și Twitter au decis să blocheze de la publicare articolul din NY Post
  • Republicanii cer anchetarea imediată a cenzurii Facebook și Twitter
  • Donald Trump: Joe Biden a mințit cu nerușinare, este un politician corupt

Dacă nu te mai așteptai la nicio surpriză în politica americană cu nici o lună înainte de alegeri, vreau să-ți spun ce furtună s-a declanșat peste noapte.

Facebook și Twitter au decis să cenzureze, mai precis să limiteze de la distribuire, un articol din New York Post. Care altfel poate n-ar fi stârnit atâtea valuri. Articolul e despre o serie de e-mailuri ale lui Hunter, fiul lui Joe Biden. Mesajele arată ceea ce candidatul democrat a negat mereu – că știa despre afacerile fiului său din Ucraina.

În acest sens, conturile de Twitter ale New York Post, ale purtătorului de cuvânt ale Casei Albe, Kayleigh McEnnany(meac-ă-nani) și ale altor aliați ale lui Donald Trump care au distribuit articolul au fost blocate. Președintele american a explodat.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Donald Trump, președintele SUA: „Cu Biden astăzi, postările negative sunt eliminate încă de la început. Încearcă să-l protejeze pe Biden. Joe Biden a mințit cu nerușinare în legătură cu implicarea sa în afacerile corupte ale fiului său. Biden este un politician corupt care nici nu trebuie că concureze pentru președinție.”

Într-un email publicat de New York Post, Vadim Pojarski, consilier al board-ului Burisma, îi mulțumea lui Hunter Biden că l-a invitat la Washington și i-a dat ocazia să  discute cu Joe Biden.

Într-un alt email, același Vadim Pojarski îl întreba pe Hunter Biden cum poate să-și folosească influența ca să oprească investigațiile asupra Burisma. Candidatul democrat a negat și în prima dezbatere cu Donald Trump că știe ceva.

Donald Trump: I-a dat Burisma 183.000 de dolari pe lună? Fără să aibă nicio experiență în energie?

Joe Biden: Fiul meu nu a făcut nimic greșit la Burisma.

Donald Trump: Eu cred că a făcut.

Email-urile au fost obținute chiar din laptopul lui Hunter Biden. Laptopul a fost dus la reparat anul trecut și nu a fost ridicat niciodată. Proprietarul service-ului l-a predat FBI, dar nu înainte să facă o copie a hard-diskului.

Copia a ajuns la New York Post via Rudi Giuliani și Steve Bannon. Facebook și Twitter a decis să blocheze articolul pe motiv că este bazat pe informații obținute prin hacking.

Dar efectul a fost fix pe dos – în loc să ascundă subiectul, a atras și mai mare atenție asupra lui. Patru congresmeni republicani au cerut deja investigarea Twitter și Facebook.

John Kennedy, senator republican: Aceste acuzații sunt la fel de grave ca patru atacuri de cord și un atac cerebral.

Singura reacție din partea lui Joe Biden a venit de la un consilier, care a spus că întâlnirea din 2015 cu oficialul Burisma, menționată de New York Post, nu a existat pe agenda oficială de atunci.

Echipa lui Biden a transmis deja presei că democratul nu va apărea în public astăzi.