Florin Roman îşi retrage semnătura de pe proiectul de modificare a legii 544/2001, în urma criticilor potrivit cărora iniţiativa ar limita accesul la informaţiile publice şi ar da posibilitatea autorătăţilor să refuze accesul pe motiv că informaţiile sunt solicitate cu „rea-credinţă”.

„Am depus azi o solicitare în scris de retragere a semnăturii de pe un proiect de lege iniţiat de o colegă deputat, care viza reglementări în cazul legii 544, privind liberul acces la informaţii de interes public. Am primit semnale de la oameni de bună credinţă, că în forma propusă de iniţiator poate naşte interpretări abuzive, şi din acest motiv nu am dorit să las nici un fel de interpretare”, afirmă Florin Roman.

El precizează că parlamentarii liberali nu vor vota proiectul.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informaţii de interes public. Cât despre partea politică, înţeleg că orice dezbatere în perioada campaniei electorale, nu este posibilă, totul fiind ţintit pe atacuri, fără legătură cu subiectul”, conchide liderul deputaţilor PNL.

În spaţiul public au apărut critici potrivit cărora proiectul limitează accesul la informaţiile publice şi dă posibilitatea autorităţilor să refuze accesul pe motiv că informaţiile sunt solicitate cu „rea-credinţă”

Potrivit proiectului de lege, autorităţile sau instituţiile publice au dreptul să refuze motivat comunicarea informaţiilor solicitate în condiţiile în care acestea conţin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condiţiile în care aceste informaţii „sunt solicitate cu rea-credinţă”.