• Facebook a încheiat un acord cu Reuters pentru verificarea conţinuturilor publicate pe platformă şi pe aplicaţia Instagram.
  • Facebook se confruntă cu presiuni privind eliminarea ştirilor false, mai ales în contextul viitoarelor alegeri prezidenţiale din SUA.
  • Serviciile secrete americane au informat că platformele social media au fost folosite de ruşi pentru a influenţa alegerile din 2016, lucru pe care Moscova îl neagă.

În decembrie, compania Facebook a demarat un program pilot de detectare mai rapidă a informaţiilor false.

Decizia a venit după ce serviciile secrete americane au informat că platformele de socializare online au fost folosite într-o campanie a ruşilor care a avut ca scop influenţarea alegerilor din SUA din 2016, lucru negat de administraţia de la Moscova.

O secţie nou înfiinţată în cadrul Reuters se va ocupa de verificarea conţinuturilor – fotografii, înregistrări video, titluri etc. – dedicate utilizatorilor din SUA, în limbile engleză şi spaniolă, a anunţat agenţia de presă într-un comunicat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Reuters nu este singura companie cu care Facebook colaborează pentru verificarea conţinuturilor. Plarforma de socializare online a mai încheiat parteneriate în acest sens cu şapte companii, inclusiv Associated Press şi Agence France-Presse.

Efect neaşteptat al coronavirusului: Ne face xenofobi fără ca măcar să fim infectaţi

Ambasada Chinei la Bucureşti admite că au existat observaţii neprietenoase la adresa chinezilor din România La nivel global, epidemia a provocat şi un val de xenofobie la adresa chinezilor Beijingul a investit 4 miliarde de dolari pentru a stopa coronavirusul Eşti în metrou. Cine vrei să se aşeze lângă tine – un arab cu un […]

Read more