• Neuralink dezvoltă o tehnologie de interfață creier-computer care are ca scop să permită persoanelor cu dizabilități să controleze computere, smartphone-uri, brațe robotice și scaune cu rotile doar prin gândire.
  • Deși Neuralink a primit aprobarea autorităților pentru a efectua teste clinice pe subiecți umani, tehnologia este încă în dezvoltare și are multe provocări de rezolvat, cum ar fi stabilitatea pe termen lung a implantului în creier și scalabilitatea pentru a putea fi utilizat la un număr mare de pacienți.
  • Neuralink, compania fondată de Elon Musk, a implantat pentru prima dată cipul în creierul lui Noland Arbaugh, un tetraplegic.

Cipul Neuralink a întâmpinat primele probleme după ce a fost implantat la om, potrivit unui anunț făcut de compania lui Elon Musk, scrie CBS News.

Câteva dintre firele cu electrozi ale dispozitivului au început să se retragă din țesutul cerebral al tetraplegicului Noland Arbaugh, la aproximativ o lună după ce a fost implantat chirurgical, la sfârșitul lunii ianuarie. Acest incident a dus la o reducere a cantității de date transmise, a scris Neuralink într-un articol pe blog, miercuri.

The Wall Street Journal a raportat pentru prima dată despre defecțiunea care a cauzat o reducere a biților pe secundă, o măsură a vitezei și acurateții capacității pacientului de a controla un cursor de computer prin gândire.

Recomandări

ORDINE ÎN PARLAMENT
ÎNCĂLZIREA CLIMEI SCHIMBĂ IERNILE
CE REFORME VOR PARTIDELE
UN „IRON DOME” ROMÂNESC?
TOM CRUISE E PREMIAT
CINE L-A UCIS PE KIRILLOV

Neuralink a compensat defecțiunea prin mai multe actualizări software, rezultând într-o „îmbunătățire rapidă și susținută a BPS, care a depășit acum performanța inițială a lui Noland”, a declarat compania.

Compania se concentrează acum pe îmbunătățirea introducerii de text pentru dispozitiv și controlul cursorului, pe care speră să le extindă în viitor pentru a include brațe robotice și scaune cu rotile.

Neuralink a anunțat în septembrie că a primit aprobarea autorităților de reglementare din SUA pentru a recruta oameni pentru studiu, ca parte a unui efort de a utiliza tehnologia pentru a ajuta persoanele cu leziuni traumatice să opereze computere doar prin gândire.

Food and Drug Administration a aprobat testările cipului Neuralink, însă acesta nu a primit încă aprobarea de reglementare necesară pentru utilizarea pe scară largă sau comercială.

Citește și