• Peter Madsen a evadat în această dimineață, după ce a amenințat gardienii cu o bombă falsă
  • El a fost înconjurat și reținut pe marginea unui drum de lângă închisoare
  • Madsen a fost închis pe viață în 2018 pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

Danezul Peter Madsen, condamnat pe viață în 2018 pentru uciderea unei jurnaliste în 2017, a evadat marți din închisoare și a fost imediat înconjurat de lunetiști, relatează Dailymail.

Madsen a amenințat gardienii cu o bombă falsă și cu ceea ce părea să fie un pistol. A fost ulterior găsit în câmp deschis, în apropierea penitenciarului, și a fost rapid înconjurat de trupe ale poliției.

Madsen, în ținta lunetiștilor

Incidentul s-a petrecut în suburbiile din Copenhaga, Danemarca. Lunetiștii l-au înconjurat și au așteptat intervenția negociatorilor din partea poliției. La 3 ore după evadarea sa, Madsen a fost din nou reținut.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
Madsen în interiorul propriului submarin, 2015

Danezul, în vârstă de 49 de ani, are o reputație în țara sa natală, în primul rând datorită faptului că a proiectat un submarin de unul singur.

Penitenciarul din apropierea orașului Copenhaga, de unde Madsen a evadat

Presa daneză scrie că Peter Madsen a fost ținut în izolare până acum, din cauza faptului că gardienii bănuiau că voia să evadeze.

Inventatorul danez a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 2018, de un tribunal de la Copenhaga, fiind găsit vinovat pentru uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall.

Wall, colaboratoare a The Guardian şi a New York Times, a fost dată dispărută de iubitul său pe data de 11 august 2017, atunci când nu s-a mai întors acasă de la un interviu. Corpul său decapitat a fost găsit plutind în Golful Koge pe 21 august, iar capul, picioarele şi hainele au fost recuperate pe 7 octombrie.

Inventatorul a susţinut iniţial că a lăsat-o pe ţărm şi nu ştia ce i s-a întâmplat, dar a insistat mai târziu că a murit accidental. Madsen a recunoscut că a dezmembrat trupul şi că a aruncat-o în Marea Baltică.

După un proces de 12 zile care a primit atenţie la nivel mondial, el a fost condamnat pentru crima „deosebit de brutală” despre care procurorii au spus că este motivată sexual.