• Fondurile sunt asigurate prin finanțare nerambursabilă european.
  • Primăria Brașov continuă programul de transformare a orașului într-unul sustenabil.
  • Centrala fotovoltaică se întinde pe o suprafață de 22 de hectare, în cartierul Stupini.

90% din necesarul energetic pentru școli, clădiri publice și iluminat în Brașov, va fi asigurat de un parc fotovoltaic. Centrala va avea o putere electrică instalată de 20 MegaWați în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice. O parte din fonduri este asigurată prin finanțare nerambursabilă europeană.

Punerea în funcțiune a parcului fotovoltaic va acoperi 89,72% din necesarul de energie electrică pentru cele 21 de colegii și licee, 16 școli gimnaziale, 29 de grădinițe, 8 creșe, instituțiile de cultură, primărie și serviciile publice din subordinea Consiliului Local, centrale și puncte termice, piețe, parcări multietajate, baze sportive, sistemul de iluminat public și sistemul de semaforizare din oraș, energia electrică necesară domeniului schiabil (sistemele de producere a zăpezii artificiale, cele de pompare etc.).

Conform reprezentanților constructorului, în câteva săptămâni, lucrările de amenajare a parcului fotovoltaic vor fi finalizate, astfel că la sfârșitul lunii iunie vor începe probele tehnice.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Proiectul este finanțat în proporție de 45% cu fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020, Axa Prioritară 11: „Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile”, Obiectivul specific 11.2: „Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale”.

Citește și