• xAI primește o nouă investiție de 6 miliarde $. În prezent, valorează 24 miliarde $
  • Lansată în 2023, xAI a avut una dintre cele mai mari investiții A.I. într-un singur an
  • Elon Musk a creat Grok pentru a rivaliza cu ChatGPT integrându-l pe platforma X

A început războiul competitiv în cursa Inteligenței Artificiale. Elon Musk a strâns miliarde de dolari de la investitori, pentru a finanța o nouă companie de Inteligență Artificială. Vrea să dezvolte o tehnologie care să rivalizeze cu cele mai avansate sisteme de A.I. existente.

Crește competiția în A.I.

E o competiție acerbă. Cursa de supremație. xAI, compania de Inteligență Artificială a lui Elon Musk, a reușit să strângă 6 miliarde de dolari de la investitori pentru a se dezvolta și a concura cu OpenAI, compania care a creat ChatGPT.

Lansată anul trecut, xAI a atras într-un singur an una dintre cele mai mari investiții realizate până acum în domeniul Inteligenței Artificiale.

Recomandări

ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
SE RĂCOREȘTE VREMEA
HAOS PE OTOPENI
AZI ARE LOC A DOUA PROBĂ LA BAC
PROGNOZA METEO PENTRU LUNA IULIE

Elon Musk, inițial un susținător al OpenAI, și-a retras sprijinul pentru aceasta și a pledat pentru prudență din cauza potențialelor pericole ale tehnologiei. Pentru a concura cu ChatGPT, a lansat în noiembrie 2023 Grok, un program de inteligență artificială integrat pe X (fostă Twitter).

Grok este cel mai vizibil produs al xAI, care este condusă de directori cu experiență în domeniul tehnologiei. Compania intenționează să utilizeze fondurile strânse pentru a lansa primele sale produse pe piață, pentru a construi o infrastructură avansată și pentru a accelera dezvoltarea de tehnologii viitoare. Investiția în xAI a fost sprijinită de nume importante din industria Venture Capital (adică o formă de finanțare prin investiții private, care e destinată în special startup-urilor).

Aceasta este una dintre cele mai mari investiții din industria AI de până acum. Tot mai multe companii din tehnologie pariază pe AI; de exemplu, Microsoft Corp. a investt aproximativ 13 miliarde de dolari în OpenAI, iar Amazon.com Inc. a pariat aproximativ 4 miliarde de dolari în Anthropic.

Citește și