• O Inteligență Artificială supraomenească, mai inteligentă decât oricine de pe Pământ, ar putea exista anul viitor, a declarat Elon Musk.
  • Predicția este o înăsprire bruscă a unei afirmații anterioare a multimiliardarului.
  • Anul trecut a fost o problemă cu cipuri”, a spus el.

O Inteligență Artificială supraomenească, mai inteligentă decât oricine de pe Pământ, ar putea exista anul viitor, a declarat Elon Musk, cu excepția cazului în care cererile de energie și de calcul ale sectorului nu vor deveni nesustenabile până atunci, scrie The Guardian.

Predicția este o înăsprire bruscă a unei afirmații anterioare a multimiliardarului, potrivit căreia inteligența artificială superinteligentă va exista până în 2029. În timp ce suprauman” este definit, în general, ca fiind mai inteligent decât orice om individual la orice sarcină specifică, superinteligent este adesea definit, în schimb, ca fiind mai inteligent decât capacitatea combinată a fiecărui om la orice sarcină.

Musk: Vom avea o Inteligență Artificială care este mai inteligentă decât orice om

Părerea mea este că vom avea o Inteligență Artificială care este mai inteligentă decât orice om, probabil pe la sfârșitul anului viitor”, a declarat Musk într-un interviu transmis în direct pe rețeaua sa de socializare X. Această predicție a fost făcută cu avertismentul că cererile tot mai mari de energie și lipsa celor mai puternice cipuri de antrenament pentru inteligența artificială ar putea limita capacitatea acestora pe termen scurt.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Anul trecut a fost o problemă cu cipuri”, a spus el. Oamenii nu puteau obține suficiente cipuri Nvidia. Anul acesta se face tranziția către o alimentare cu transformatoare de tensiune. Într-un an sau doi, este vorba doar de alimentarea cu energie electrică.”

În 2023, când a prezis o pistă de cinci-șase ani pentru superinteligență, Musk a fost îngrijorat în mod vocal de ramificații. Vorbind alături de lansarea startup-ului său de inteligență artificială, xAI, în acel an, el a spus: Dacă aș putea să apăs pe pauză pe A.I. sau pe superinteligența digitală A.I. cu adevărat avansată, aș face-o. Nu se pare că acest lucru este realist, așa că xAI va construi în esență o inteligență artificială. Într-un mod bun, într-un fel de speranță. De fapt, este important să ne facem griji cu privire la un viitor Terminator pentru a evita un viitor Terminator”, a adăugat Musk, făcând referire la filmul în care un sistem informatic conștient de el însuși pornește un război împotriva umanității.

Un an mai târziu, iar xAI încearcă cu fermitate să conducă dezvoltarea superinteligenței. Într-un interviu recent, Musk a declarat că cea mai recentă versiune a robotului său de chat Grok AI este la egalitate cu GPT-4, principalul model de la OpenAI. GPT-4 are mai mult de un an, iar concurenții i-au atins sau depășit deja capacitățile, Claude 2 Sonnet de la Anthropic fiind considerat în general noul lider de piață.

Citește și