• Vânzările Tesla au scăzut pe măsură ce concurența a crescut la nivel mondial.
  • Compania spune că o cauză a declinului este introducerea treptată a unei versiuni actualizate a sedanului Model 3 la fabrica sa din Fremont.
  • Datele arată o scădere de 8% doar în luna ianuarie.

Mai mulţi oameni ar alege să cumpere maşini Tesla dacă Elon Musk nu ar fi la conducerea companiei. Este foarte probabil ca Elon Musk să contribuie la distrugerea reputaţiei, anunță Ziarul Financiar. Numărul clienţilor potenţiali ai Tesla din SUA a început să scadă, conform unui studiu Caliber, scrie Reuters.

Dacă în noiembrie 2021 70% dintre americani luau în considerare să cumpere o maşină Tesla, numărul a scăzut la doar 31% în luna februarie a acestui an. Datele arată o scădere de 8% doar în luna ianuarie.

„Este foarte probabil ca Elon Musk să contribuie la distrugerea reputaţiei”, a declarat Shahar Silbershatz, CEO-ul Caliber. Acesta a mai explicat că 83% dintre americani îl asociază pe Elon Musk cu Tesla.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Tesla, cu sediul în Austin, a declarat că a livrat 386.810 de vehicule în întreaga lume din ianuarie până în martie, cu aproape 9% sub cele 423.000 vândute în același trimestru al anului trecut.

Vânzările Tesla au scăzut pe măsură ce concurența a crescut la nivel mondial, creșterea globală a vânzărilor de vehicule electrice a încetinit și reducerile de preț nu au reușit să atragă noi cumpărători.

Compania spune că o cauză a declinului este introducerea treptată a unei versiuni actualizate a sedanului Model 3 la fabrica sa din Fremont, California, închiderea fabricilor din cauza diverselor transporturi maritime în Marea Roșie și un atac incendiar care a întrerupt puterea fabricii sale germane.

Citește și