• Bernstein și-a redus ținta de preț a acțiunilor Tesla la 120 de dolari, de la 150 de dolari.
  • Acest lucru implică o scădere de 33% față de nivelul la care se tranzacționează acțiunile miercuri.
  • Firma spune că Tesla se tranzacționează prea scump în raport cu colegii din industria auto și, de asemenea, are în vedere catalizatori de creștere minimi.

Puține lucruri pot justifica prețul ridicat al acțiunilor Tesla, deoarece marjele sale sunt la egalitate cu cele ale producătorilor auto concurenți mai puțin valoroși, a scris marți Bernstein.

Mai mult, firma de vehicule electrice nu oferă catalizatori evidenți care să declanșeze o creștere pe parcurs, au spus analiștii, reducând ținta de preț pentru Tesla la 120 de dolari pe acțiune, de la 150 de dolari, scrie Business Insider. Aceasta implică o scădere de 33% față de nivelul la care se tranzacționa miercuri acțiunea.

„Prețul acțiunilor Tesla rămâne ridicat în aproape toate indicatorii de evaluare în comparație cu producătorii de echipamente auto tradiționale și cu cei cu o creștere mai mare și, de asemenea, pare scump în raport cu așteptările sale reduse de creștere, atunci când este măsurat în raport cu computerele tehnologice”, au scris analiștii conduși de Toni Sacconaghi.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Producătorul de vehicule electrice s-a prăbușit agresiv de la începutul anului până în prezent, profiturile ratate din al patrulea trimestru fiind un imbold pentru această criză. Acțiunile au pierdut aproximativ 30% de la începutul anului.

Citește și