• Ziua Teatrului a fost instituită în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru.
  • Ziua Internațională a Teatrului se sărbătoreşte la nivel mondial din anul 1962.
  • Teatrul, așa cum îl cunoaștem astăzi, își are originile în Grecia Antică.

Astăzi este Ziua Internațioală a Teatrului. Această zi este instituită în anul 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru şi se sărbătoreşte la nivel internaţional din anul 1962 în data de 27 martie.

După o comă suferită din cauza pandemiei și o reticență cât mai mare, pare că pulsul își revine. Barometrul de consum cultural a lansat la finalul anului trecut un raport cu privire la anul 2022. Cum arătau lucrurile în urmă cu 2 ani? Cam 80% dintre români nu fuseseră niciodată la teatru, participarea fiind de doar 20%, dar setea de teatru revine.

Nu avem date ale barometrului cultural, dar avem totuși niște informații concrete. În 20 de minute de când s-au pus la vânzare biletele din repertoriul Teatrului Bulandra, s-au epuizat 4 spectacole „Tatăl” și 3 spectacole „Oedip”, vorbim de 4.550 de bilete. Teatrul Independent scoate ușor capul la lumină după ce a stat ascuns pe toată perioada pandemică. Înainde de Covid, teatrul independent părea că prinde rădăcini.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Platon spunea „Teatrul este mimesis”, imitație, apoi vine discipolul lui, Aristotel care adaugă „Teatrul înseamnă cunoaștere”, cunoaștere de orice fel.

Citește și