• Ancheta a fost deschisă duminică, 7 aprilie, după ce miliardarul a declarat că va lăsa active conturile de pe platforma socială X pe care judecătorul ordonase să le blocheze.
  • Elon Musk a contestat o decizie a judecătorului Alexandre de Moraes care ordonase blocarea anumitor conturi.
  • Acesta a declarat că X va ridica toate restricţiile deoarece ele sunt neconstituţionale şi i-a cerut judecătorului Moraes să demisioneze.

Elon Musk este anchetat de către Judecătorul Curţii Supreme braziliene, Alexandre de Moraes, pentru obstrucţionarea justiţiei. Ancheta a fost deschisă duminică, 7 aprilie, după ce miliardarul a declarat că va lăsa active conturile de pe platforma socială X pe care judecătorul ordonase să le blocheze.

Elon Musk a contestat o decizie a judecătorului Alexandre de Moraes care ordonase blocarea anumitor conturi. Acesta a declarat că X va ridica toate restricţiile deoarece ele sunt neconstituţionale şi i-a cerut judecătorului Moraes să demisioneze.

Moraes investighează „miliţiile digitale” care au fost acuzate că au răspândit ştiri false şi mesaje de ură în timpul guvernării fostului preşedinte de extremă dreapta, Jair Bolsonaro. Acesta conduce, de asemenea, și o anchetă privind o presupusă tentativă de lovitură de stat a lui Bolsonaro.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE
GRECII VOR LUCRA 6/7 ZILE
DE CE NE PLEACĂ TINERII DIN ȚARĂ
CÂT DE PASIONAT EȘTI DE MUNCA TA

Duminică, Musk a continuat seria atacurilor şi a scris pe X că „acest judecător a trădat cu neruşinare şi în mod repetat Constituţia şi poporul brazilian. El ar trebui să demisioneze sau să fie pus sub acuzare”.

Citește și