• În București sunt 4.000 de restaurante, cafenele și baruri.
  • La nivelul Capitalei, vânzările restaurantelor sunt de 1,5 miliarde de euro.
  • Industria HoReCa are scăderi de 80% din cifra de afaceri.

HoReCa a anunțat, seara trecută, protest în Piața Victoriei. Protest la care au participat doar polițiști, jandarmi și presa. Dar nici urmă de reprezentanții celei mai afectate industrii.

Deși a fost anunțat încă de duminică pe siteurile de socializare, protestul nu a mai avut loc. Ar fi trebuit să aibă loc la ora 19:00, în Piața Victoriei, acolo, însă, au fost prezenți jandarmi, polițiști și jurnaliști, dar nu și reprezentanții HoReCa.

În urmă cu două săptămâni, sute de reprezentanți ai industriei HoReCa s-au strâns în Piața Victoriei. unde au protestat pașnic. Amintim că în data de 19 august, patronii au decis să oprească activitatea pentru o oră specială, ca să atragă un semnal de alarmă în privința faptului că nu se pot descurca doar cu terasele deschise.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Patronii au spus că nu se poate ca activitatea industriei să fie închisă de pe o zi pe alta, deoarece au pe stoc marfă perisabilă, pe care nu o mai pot folosi, dar, în schimb, trebuie să o plătească. Aceștia sunt îngrijorați și în privința chiriilor, dar și în privința banilor din șomajul tehnic, care întârzie să apară.