• Spaniolul a avut un prim set mai consistent.
  • După un prim schimb de break-uri, a reușit să se mai impună de două ori contra serviciului, încheind cu 6-3 un act încurajator pentru el.
  • Setul al treilea a fost poate cel mai plin de intrigă din tot meciul.

Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP) a câștigat Roland Garros, după 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2 în finala cu Alexander Zverev (27 de ani 4 ATP). E primul trofeu pe zgura pariziană pentru spaniolul considerat urmașul lui Rafael Nadal.

Spaniolul a avut un prim set mai consistent. După un prim schimb de break-uri, a reușit să se mai impună de două ori contra serviciului, încheind cu 6-3 un act încurajator pentru el.

De cealaltă parte însă, germanul și-a valorificat de-a dreptul timid serviciul, în ciuda unei frecvențe bune: 48% pe primul, 38% pe al doilea. Alcaraz a absorbit perfect forța de dincolo de fileu, neutralizându-l pe Sascha.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Setul al treilea a fost poate cel mai plin de intrigă din tot meciul, dar o intrigă care a izbucnit abia în game-ul al șaselea, când ibericul a făcut break. A și servit pentru 2-1 la general, însă, remarcabil, Zverev a recuperat, lovind periculos cu reverul, consumând energie în mod fructuos și greșind neforțat puțin. Extrem de puțin, doar 5 erori față de 15 ale oponentului.

La festivitatea de premiere, germanul și-a felicitat adversarul pentru cel de-al treilea titlu de Mare Șlem și îi prevede o carieră fantastică, în contextul în care la 21 de ani a câștigat, deja, 14 titluri, plus cele de la Roland Garros, Wimbledon și US Open. El i-a felicitat pe cei din echipa spaniolului și a recunoscut că se bucură, chiar dacă nu neapărat după acest meci.

Citește și