• Avocatul Poporului a vrut să știe clar, de la cei responsabili, câți oameni trăiesc în țara asta. Și câți au drept de vot
  • AEP: 18.900.000 înscriși pe listele electorale. 740.000 dintre aceștia sunt cu domiciliul în străinătate
  • Cifrele sunt din data de 9 octombrie 2020

Marius Tucă: Doamna Renate Weber, spuneți-mi și mie care este populația Bucureștiului, care e populația României, câți oameni avem înscriși pe listele electorale? Pentru că avem acum, în decembrie, alegeri generale. Ați trimis câteva adrese către instituțiile statului.

Renate Weber: Am trimis către AEP, pentru că Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să știe cine e înscris în listele electorale, apoi am trimis către ministrul de Interne, pentru că e normal, administrează toată Evidența Populației și apoi am trimis către Institutul Național de Statistică.

Dacă vă întrebați de ce? Dincolo de faptul că, de-a lungul timpului s-a jonglat cu niște cifre, de data asta am avut o informare oficială de la statul român către Organizația Mondială a Sănătății, unde iarăși cifrele date acolo nu se mai pupau cu celelalte deloc.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Am primit răspuns doar de la AEP, la 9 octombrie cifra era 18.900.000 aproape înscriși în registrul electoral, din care 740.000 erau cetățeni cu domiciliu în străinătate. Toți ceilalți sunt în registrul electoral. Este o populație fluctuantă, azi aici, mâine în orice stat de pe planetă.