• În total, au fost livrate aproximativ 11 mii de apartamente, cu aproape 4 mii mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2023.
  • Singura zonă din ţară unde numărul de locuinţe livrate a crescut în acest an este cea de Nord-Vest.
  • În Bucureşti-Ilfov, piaţa rezidenţială s-a redus cu 32%.

Bula imobiliară din România pare să se fi încheiat, scrie Ziarul Financiar. Numărul de locuinţe noi date în folosință în primul trimestru al anului a scăzut cu peste 25% la nivel naţional şi cu peste 30% în Bucureşti-Ilfov. În total, au fost livrate aproximativ 11 mii de apartamente, cu aproape 4 mii mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2023. Singura zonă din ţară unde numărul de locuinţe livrate a crescut în acest an este cea de Nord-Vest.

În Bucureşti-Ilfov, piaţa rezidenţială s-a redus cu 32%, fiind livrate în primele trei luni din 2024 un număr de 3153 locuinţe. Din volumul total livrat pe piaţa rezidenţială, 54% sunt în mediul urban, pondere în scădere faţă de T1 2023, când se situa la 61,5%.

În ceea ce priveşte sursa de finanţare, 96,9% din locuinţe au fost realizate de mediul privat şi doar 3,1% din fonduri publice.

Recomandări

ORBAN SE ÎNTÂLNEȘTE CU PUTIN
PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
ASPRETELE, VĂZUT PENTRU PRIMA OARĂ NOAPTEA
MIT CREEAZĂ PRIMUL PICIOR BIONIC GHIDAT
MIT CREEAZĂ PRIMUL PICIOR BIONIC GHIDAT
ETNA ȘI STROMBOLI AU ERUPT

Cele mai multe locuinţe au fost date în folosinţă în Bucureşti-Ilfov (27,8% din total), pe locul următor fiind regiunea Nord-Vest (14,6%) şi, la egalitate, Nord-Est şi Vest (11%).

Citește și