• Un bărbat înarmat cu un târnăcop și un dispozitiv incendiar a amenințat polițiștii, fiind ulterior împușcat și grav rănit de aceștia. Bărbatul primește îngrijiri medicale.
  • Incidentul a avut loc aproape de o fanzone pentru suporterii echipei de fotbal a Olandei, dar nu se crede că are legătură cu meciul dintre Olanda și Polonia din cadrul Euro 2024.
  • Poliția din Hamburg a intervenit folosind spray cu piper și a tras asupra suspectului. Autoritățile consideră că este un caz izolat și nu au oferit detalii despre motivațiile bărbatului.

O operațiune de amploare a avut loc în centrul orașului Hamburg, după ce un bărbat cu un topor a amenințat polițiștii, anunță autoritățile din orașul german.
Poliția spune că l-a împușcat și l-a rănit grav pe bărbat, care primește îngrijiri medicale, scrie BBC.

Potrivit presei, incidentul a avut loc în apropierea unei fanzone pentru suporterii echipei de fotbal a Olandei.

Nu se crede că ar avea legătură cu meciul dintre Olanda și Polonia, care a avut loc duminică la Hamburg în cadrul turneului Euro 2024. O declarație inițială a poliției a precizat că un bărbat a amenințat ofițerii de poliție cu un târnăcop și cu un „dispozitiv incendiar”.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Ulterior, un purtător de cuvânt al poliției din Hamburg a declarat pentru BBC că suspectul era înarmat cu un târnăcop și că a încercat să aprindă o bombă cu benzină – dar că ofițerii au răspuns cu spray cu piper și apoi l-au împușcat. I s-a acordat primul ajutor la fața locului și apoi a fost dus la spital.

„Presupunem că acesta este un caz izolat, ceea ce înseamnă că nu are legătură cu fotbalul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Sandra Levgruen, reporterilor.
Se presupune că incidentul ar fi avut loc în jurul orei locale 12:30.

Imaginile video postate online, arată un bărbat care mânuiește un topor în fața ofițerilor de poliție înainte de a se auzi o serie de zgomote suspecte de împușcături.
Bărbatul nu a fost identificat de poliție, iar autoritățile nu au comentat ce motivații cred că au stat la baza incidentului.

Rory Smith, corespondentul șef al New York Times la Hamburg, a declarat că incidentul a avut loc pe Reeperbahn, o stradă principală și o zonă de noapte din oraș, la doar câteva sute de metri de zona de fotbal a Olandei.

Jurnalistul Gary Rose de la BBC Sport, aflat și el la Hamburg, a declarat că pregătirile pentru meciul care a început la ora locală 15:00 se desfășoară conform planului.
Stadionul se află la aproximativ opt kilometri de centrul orașului unde s-a produs incidentul.

În oraș se află aproximativ 30.000 de fani olandezi și, probabil, un număr similar de polonezi. Se pare că există o atmosferă bună înaintea meciului, care nu pare să fie afectată de incident.

Citește și