• Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției belaruse în exil, a îndemnat guvernul polonez să nu închidă punctele de trecere a frontierei dintre Belarus și Polonia.
  • În ultimele săptămâni, Polonia a închis patru din cele șase puncte de control de la granița cu Belarus.
  • Tikhanovskaya a mai spus că „inițiativele de limitare a traficului de frontieră din cauza provocărilor continue ale regimului ar trebui să vizeze dictatorul, nu poporul”.

Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției belaruse în exil, a îndemnat guvernul polonez să nu închidă punctele de trecere a frontierei dintre Belarus și Polonia.


Tikhanovskaya spune că „este esențial ca Belarușii să rămână conectați la Europa” și că oamenii nu pot fi lăsați „în spatele unei noi cortine de fier”. Tikhanovskaya spune că închiderea granițelor ar putea izola bielorușii de restul Europei, similar cu divizarea din timpul Războiului Rece.

În ultimele săptămâni, Polonia a închis patru din cele șase puncte de control de la granița cu Belarus, scrie BBC.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI


Guvernul polonez a luat în considerare închiderea punctelor de control rămase la granița cu Belarus ca răspuns la acțiunile regimului belarus de a încuraja migranții din Orientul Mijlociu și Africa să călătorească în Belarus și apoi să treacă ilegal granița în Polonia.


Cu toate acestea, Tikhanovskaya a mai spus că „inițiativele de limitare a traficului de frontieră din cauza provocărilor continue ale regimului ar trebui să vizeze dictatorul, nu poporul”. Ea a susținut că poporul belarus nu ar trebui să fie abandonat și izolat de Europa din cauza acțiunilor regimului Lukașenko.



Citește și