• Tineri de 18-19 ani îşi iau viaţa în propriile mâini imediat şi pleacă peste hotare, la facultate, unde vor sta poate trei-patru ani sau mai mult.
  • Unii dintre ei pleacă în speranţa că vor găsi afară ceea ce le lipseşte în România.
  • Indiferent de motivul plecării în străinătate la studii, foarte mulţi tineri îşi doresc să se întoarcă în România.

Pleacă unul câte unul. Săraca țară bogată: avem profesori și universități bune. Dar de ce ne pleacă studenții din țară? Tinerii de 18 -19 ani părăsesc România imediat după ce ies de pe băncile liceelor. Motivele? Pleacă în speranța unui viitor mai bun, să găsească ceea ce România nu le poate oferi. Ce le lipsește? Un sistem educațional flexibil, care să pună accent pe pasiunile lor, să aibă o comunitate culturală și să inițieze proiecte prin care să dezvolte țara, arată o analiză de la ZF.

Însă, indiferent de motivul plecării lor, sunt şi mulţi tineri care pleacă cu gândul de a se întoarce în ţară după terminarea studiilor, după cum au afirmat câţiva dintre ei în cadrul evenimentului How to College, o conferinţă dedicată viitorilor absolvenţi de liceu care vor să studieze peste graniţe.

„Sistemul academic din Franța ne-a oferit mult mai multe perspective de studiu și de domeniu de studiu în foarte multe obiecte de predare și perspectivele de angajare erau mult mai vaste decât ceea ce oferea sistemul muncii din România, care este prea ancorat în anumite concepții vechi sau fixate pe anumite căi din care nu poate încă ieși. Apoi, a mai fost nevoia de diversitate culturală, care este foarte mare la vârsta tinereții”, a spus Horațiu Simion, student la Sorbona, la Aleph News.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI