• Vestea morții lui Jon Landau la vârsta de 63 de ani a fost primită cu tristețe de industria cinematografică.
  • Filmele Titanic (1997) și Avatar (2009) produse de Landau și Cameron sunt printre cele mai de succes filme din istorie.
  • Cauza morții nu a fost dezvăluită.

Lumea filmului este în doliu. Jon Landau, producătorul unora dintre cele mai de succes filme din toate timpurile, a încetat din viață la vârsta de 63 de ani, scrie Sky News.

Familia sa a anunțat decesul sâmbătă, fără a oferi detalii despre cauza morții.

Landau, cunoscut drept partenerul de producție pe termen lung al regizorului James Cameron, a contribuit la realizarea a trei dintre cele mai de succes patru filme din istorie. Printre acestea se numără celebrele blockbustere Titanic, Avatar și Avatar: The Way of Water.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

O carieră impresionantă în industria cinematografică

Landau și-a început cariera în anii ’80, urcând treptat de la manager de producție la co-producător.

A fost co-producător al celebrelor filme „Honey, I Shrunk the Kids” (1989) și „Dick Tracy” (1990), cu Al Pacino și Madonna în rolurile principale.

La doar 29 de ani, a fost numit vicepreședinte executiv al filmelor de lungmetraj la 20th Century Fox, unde a supravegheat producția unor mari succese, inclusiv Home Alone, Mrs Doubtfire și True Lies, unde a început să lucreze îndeaproape cu regizorul James Cameron.

Titanic și Avatar, printre cele mai de succes filme din istorie

Landau a co-produs celebrul film Titanic, lansat în 1997, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale. Titanic a fost primul film care a depășit pragul de 1 miliard de dolari la box office-ul global și a câștigat 11 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

De asemenea, Landau a co-produs Avatar (2009) și Avatar: The Way of Water (2022), care au depășit încasările lui Titanic, devenind printre cele mai de succes filme din toate timpurile.

Omagii din partea industriei cinematografice

Industria cinematografică a pierdut o figură emblematică.

Regizorul filmului „Stăpânul Inelelor”, Sir Peter Jackson, și soția sa, Fran Walsh, a căror companie Weta FX s-a ocupat de efectele vizuale ale filmelor Avatar, și-au exprimat condoleanțele.

Aceștia l-au descris pe Landau drept „o figură monumentală în industria cinematografică” și „un colaborator și prieten valoros”.

Joe Letteri, supervizorul efectelor vizuale la filmele Avatar, s-a declarat „distrus” de vestea morții lui Landau.

Citește și