• Focul a izbucnit la vârful turlei, care nu este din lemn, ci mai degrabă din metal”, a declarat prefectura departamentului Seine-Maritime.
  • Catedrala din Rouen este supusă unei ample restaurări.
  • Potrivit oficialilor, incendiul a fost acum izolat.

Vârful unei faimoase catedrale gotice din orașul francez Rouen a luat foc, provocând o evacuare, spun oficialii locali. Imaginile postate pe X de prefectură arată fum negru ieșind dintr-un baldachin și schele de la vârful clădirii, care are o înălțime de aproximativ 150 m. Potrivit oficialilor, incendiul a fost acum izolat, scrie BBC.

Originea incendiului este necunoscută în acest moment”, a declarat primarul Nicolas Mayer-Rossignol, adăugând că toate resursele publice” au fost mobilizate în răspuns. Aproximativ 70 de pompieri și 40 de mașini de pompieri au luat parte la eforturile de stingere a incendiului, a declarat șeful pompierilor Stephane Gouezec pentru presa locală.

Catedrala Adormirea Maicii Domnului a fost evacuată și a fost instituit un perimetru de securitate, a precizat prefectura. Potrivit autorităților locale, nu există informații cu privire la victime, iar amploarea pagubelor produse clădirii este necunoscută.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Focul a izbucnit la vârful turlei, care nu este din lemn, ci mai degrabă din metal”, a declarat prefectura departamentului Seine-Maritime pentru agenția de presă AFP. Catedrala din Rouen, care apare în mai multe opere de artă din secolul al XIX-lea ale artistului impresionist Claude Monet, este supusă unei ample restaurări.

Aceasta a fost construită pe parcursul mai multor secole, unele părți ale clădirii datând din secolul al XII-lea, cu peste 900 de ani în urmă, potrivit site-ului său oficial. Între 1876 și 1880, a fost cea mai înaltă clădire din lume.